На Вінниччині стартував черговий етап благодійної ініціативи «Лікар для села»

Медмобіль, облаштований реактивами та медичним обладнанням, з кількома лікарями цього тижня курсуватиме Тростянецькою громадою. Місцеві мешканці мають змогу пройти огляд терапевта, окуліста та зробити повне УЗД-обстеження всіх органів, повідомляє.

Проєкт став можливим завдяки співпраці кількох партнерів: за сприяння та підтримки Благодійного фонду «МХП-Громаді» й міжнародних партнерів MOAS, RMH Latvija та Благодійного фонду Оксани Дмитрієвої.

«Цей проєкт стартував торік. Від грудня 2022 року до кінця жовтня ми вже оглянули тільки на Вінниччині близько 2 тис. українців. Робимо виїзди в різні громади, адже постійно бачимо запит на доступ до медичних послуг. Люди особливо відзначають не лише можливість пройти огляд у кількох медичних спеціалістів за один раз, але також на місці отримати деякі ліки, а за необхідності – окуляри», – прокоментувала Леся Турчинська, провідна фахівчиня із соціальних проєктів Благодійного фонду.

Наприклад, 23 жовтня в с. Демидівка до терапевта на огляд прийшло 29 місцевих мешканців, до окуліста 25 (17 з них отримали безплатні окуляри), а УЗД-обстеження зробили для 20 людей.

«Люди дуже вдячні за таку можливість пройти в одному місці швидко всіх лікарів. Подібну ініціативу потрібно продовжувати на постійній основі», – каже Василь Грабар, староста с. Демидівка.