Як розповіла керівниця хору Вікторія Затворницька, учасники колективу мали чудову можливість виступати в прекрасних залах міста Кишинів та здобули сценічний досвід.

Вінничани виконували композиції патріотично спрямування: «Молитва за Україну» Миколи Лисенка, «Вийди, вийди, Іванку» в обробці Василя Уманця, «Kyrie» Nancy Telfer та «Festival Sanctus» John Leavit.

Виступ на Гала-концерті лауреатів конкурсу в Органному залі Кишинева приніс для хору перше місце та «Золотий» диплом.

«Дякую Ользі Бабошиній – члену журі з України за ідею участі в конкурсі, адміністрації закладу «Вінницька дитяча музична школа № 1», концертмейстеру Вікторії Яровій та батькам за підтримку та віру в нас. Велика подяка дітям, що у таких складних умовах змогли зібратись та достойно представити нашу країну на конкурсі, за їх старанність і самовіддачу. Поїздка була насиченою виступами, творчою атмосферою, приємною втомою. Своїм співом наближаємо перемогу нашої України! Дякуємо ЗСУ за їх силу, за те що можемо жити й творити!» – каже керівниця хору та викладачка ВДМШ № 1 Вікторія Затворницька.

Окрім виступів, вінничани відвідали й музеї міста Кишинів, довідались про історію сусідньої країни та знайшли нових друзів.

«Ця поїздка була дуже корисною. Адже для більшості учасників хору це був перший шанс показати чого ми, українці, варті. За цей час у багатьох із нас зʼявилися друзі з Молдови та інших країн, ми більше дізнались про сусідню країну. Відчуття перемоги тільки посилило нашу рішучість та довело що кожна маленька перемога приведе до головної Перемоги над окупантами. Дружба та підтримка у колективі дуже зміцнилась за ці декілька днів завдяки нашому керівнику. Ми їй за це вдячні», – підкреслила учасниця хору «Весна» Анастасія Невмержицька.