Понад 17 млн грн із загальної суми витрат, передбачених на реалізацію проєктів-переможців конкурсу «Бюджет громадських ініціатив Вінницької міської ради» у 2024 році, витратять на підтримку бійців.

Відомо, що минулого тижня Координаційна рада конкурсу вирішила втілити у життя у новому році лише 5 проєктів на суму приблизно 2,9 мільйонів гривень. Це ідеї, які стосуються інклюзії та безбар’єрності, безпекового, військово-патріотичного виховання, а також першої домедичної допомоги. Реалізацію решти було відтерміновано на повоєнний час.

«Щодо 17 мільйонів гривень, на що їх може вистачити? Якщо говорити на прикладі закупівлі Mavic 3 PRO. Один такий апарат приблизно коштує 80 тисяч гривень. Тобто, це суттєва підтримка наших Збройних Сил. Наразі ми формуємо потребу із заявок військових частин, які сьогодні виконують бойові завдання», – сказав заступник Вінницького міського голови Андрій Очеретний.

У підсумку засідання Координаційної ради конкурсу «Бюджет громадських ініціатив Вінницької МТГ»  рішення про зміну цільового призначення коштів підтримали одноголосно. Ним пропонується спрямувати їх до Фонду підтримки Збройних Сил. Наці гроші можна придбати БПЛА для вінницьких військових частин або інше необхідне обладнання.