Слідчий суддя Вінницького міського суду розглянув клопотання сторони обвинувачення про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою для чоловіка, який підозрюється у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 263 КК України.

Відомо, що підозрюваний придбав та зберігав в оселі без передбаченого законом дозволу зброю, а саме: автомати, пістолети, кулемети, гвинтівку, гранати, підривники та набої.

На одному із сайтів чоловік розмістив оголошення про продаж автоматів конструкції Калашникова «АК-12 6П70». Надалі у ході спілкування домовився про збут зазначеної зброї за 39 500 гривень та 38 100 гривень особам, які діяли під контролем працівників правоохоронних органів.

Отримавши на банківський рахунок своєї дружини кошти, за допомогою ТОВ «Нова Пошта» надіслав відправлення особам, які діяли під контролем працівників правоохоронних органів, відправлення у яких знаходились частини до автомату конструкції Калашникова «АК-12 6П70».

«При обранні запобіжного заходу слідчим суддею було враховано обґрунтованість пред’явленої підозри та наявність ризиків, які дають достатні підстави вважати, що підозрюваний може здійснювати дії, передбачені ст. 177 КПК України.

За результатами повного та всебічного судового розгляду, заслухавши думки учасників процесу, дослідивши та проаналізувавши матеріали клопотання, суд залишив без задоволення клопотання сторони обвинувачення та застосував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів та визначив заставу у розмірі 53680 гривень», - повідомили в пресслужбі суду.

Слідчі дії у цій справі тривають.