Хочемо поділитись наболілим – про свого сільського голову (в листі вказано прізвище), яка, на нашу думку, зловживає службовими обов’язками. Половина доріг у жахливому стані, жителі вулиць самі складаються й їх ремонтують, а де люди не в змозі скластись, то там і пройти не можна. За її головування ні одна вулиця, крім тієї, що йде до неї, не всипана. Весь час немає коштів.

Один раз пішла збирати голова кошти на АТО, то вона мала що слухати на свою адресу. Казали, хто що думав. Чужих дітей відправляла в АТО, а своїх – на заробітки в Польщу. Ні разу не відзвітувала перед громадою села, куди йдуть кошти. Неодноразово вигравала «тендери», які допомагав виграти її улюблений нардеп. Ми знаємо ці тендери і знаємо, куди вони йдуть. Знаємо, що за один тендер було придбано трактор для допомоги одиноким і престарілим. То чому він тоді стоїть у неї вдома з усіма причепами? Громада вже запитувала про це у неї, але відповіді не отримала. Вона звітує, та тільки перед працівниками сільської ради, депутатами – де всі свої.

Добре, що в сільській раді є кошти на корпоративи, а вони там часті – на свято села на Івана Купала, на відвідування колишніх працівників сільської ради – йде не одна тисяча. За свої «великі досягнення» нараховують преміальні. Їздить у Польщу переймати досвід за державний рахунок, бо там працює її син і вже, мабуть, має бути невістка з Польщі, тільки нам від того досвіду нітрішки не легше.

Де кошти за землю, що продала Майданюку Юрію? Він обіцяв два комп’ютери за неї. Де кошти за ставки, що продали Сидоренку Володимиру, який вже восени виганяв людей із вудками? Біля ставка пасовисько – то щоб і корів там не було. Яке вона має право це робити без відома громади?

Вулицю, яка йде біля будинку культури, громада висипала самотужки і поставила два шлагбауми, щоб не їздив великий транспорт, то чомусь за цю вулицю сільська рада «відкатала» у свою кишеню не одну тисячу. І так за всі висипані людьми вулиці. До сільського голови не раз зверталися жителі

с. Мухівців Сугак Сергій Михайлович і Шлапак Роман Петрович від імені мешканців вулиць, щоб хоч дала грейдера, аби розрівняли рови по вулицях, щоб люди пообрізали дерева (горіхи), бо деруть не тільки машини, а й людям голови і під ними не сохне дорога – реакції від неї ніякої, ті горіхи посаджені за 0,5 м від проїжджої дороги.

У селі є кілька освітлених вулиць, і то ті, де живуть працівники сільради. На це освітлення з кожного двору збирали по 100 грн. На паркан біля кладовища (десь 80 м) і бетон на 2 секції зібрали з кожного двора в селі по 100 грн., а де дві сім’ї в одній хаті – по 200 грн. Дець Ганна проживає із сином-інвалідом – дали 200 грн., Ільчик Галина проживає із братом-інвалідом – дали 200 грн., це вони самі казали в автобусі. Цієї осені громада села перекривала дорогу стрільчинецьким підприємцям, то вони нам на центральну дорогу дали 100 тонн щебеню і мучки, знову ж таки громада села збирала гроші, наймала грейдера, і він розрівняв це по ямах.

Ми хочемо, щоб компетентні органи перевірили, скільки коштів пішло на ремонт дитсадка, бо його там кожен рік ремонтують (рахунком батьків, ще й купують меблі, тюлі). І хочемо, щоб в присутності вас відбулись збори села.

Жителі села, підписи

Від редакції. Жителі села мають конституційні права ініціювати схід села, а на ньому вимагати звіту голови. Повідомте про це редакцію, і ми обов’язково надішлемо на цей захід нашого кореспондента.