До вінницького суду передали обвинувальний акт стосовно двох організаторів та двох співвиконавців організованої злочинної групи за обвинуваченням в незаконному придбанні, зберіганні, збуті та транспортуванні з метою збуту незаконно виготовлених тютюнових виробів, вчиненому організованою групою осіб.

Досудове розслідування встановило, що протиправну діяльність четверо спільників розпочали у другій половині минулого року. Двоє “працювали” в Одесі, звідки нелегальний тютюн роз’їжджався по регіонах країни, двоє координували “бізнес” на Вінниччині, де функціонувало 27 “точок” з продажу контрафакту (обвинувальні акти щодо продавців також скерували до суду).

Під час документування злочину провели близько пів сотні обшуків, у ході яких знайшли та вилучили понад 100 тис. пачок цигарок загальною вартістю п'ять млн грн, майже 1,5 млн грн готівкою, записи з "чорною бухгалтерією", засоби зв'язку, носії інформації тощо, - інформує пресслужба Вінницької обласної прокуратури.

Такий злочин карається штрафом від 5000 до 10 000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених товарів.

Досудове розслідування здійснювали слідчі четвертого слідчого відділу (з дислокацією у Вінниці) Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у Хмельницькому.