Сталось це у Немирівській громаді.

26 жовтня у селі Мала Бушинка Немирівської громади нетверезий чоловік намагався підпалити поліцейського. Правоохоронці приїхали на виклик про домашнє насильство, але під час допомоги постраждалій жінці, дебошир накинувся на одного з працівників, – повідомляють у поліції Вінниччини.

“Група реагування патрульної поліції прибула на виклик щодо вчинення домашнього насильства 48-річним жителем Немирівської громади. Під час складання адміністративних матеріалів чоловік облив бензином одного з інспекторів та намагався його підпалити запальничкою. Зловмисника відразу затримали, а для документування його протиправних дій викликали слідчо-оперативну групу поліції”, – йдеться у повідомленні.

За цим фактом розслідується провадження за ч. 1 ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

За вчинення такого злочину передбачене покарання до 3 років позбавлення волі. Наразі затриманий перебуває в ізоляторі тимчасового тримання.

За вчинення домашнього насильства на чоловіка також склали протокол про вчинення адміністративного правопорушення за ст. 173-2 (Вчинення домашнього насильства) КУпАП.