Додам, що нашому дипломатичному апарату треба посилено працювати в напрямку визнання РПЦ терористичною організацією, заарештуванню всіх її активів в Європі, Британії, США та Австралії (нерухомість, кошти, земля парафій і монастирів) і передачі цих активів Україні у вигляді контрибуцій. Ці активи змогли б допомогти Україні швидко створити мережу для духовної опіки українців, які внаслідок війни опинилися у цих країнах.

Впевнений, що система московської патріархії закордоном, яка включає в себе безпосередньо (1) юридичні особи РПЦ, (2) юридичні особи РПЦЗ (Русская Православная Церковь Заграницей) та (3) юридичні особи  Архиепископії західноєвропейських парафій руської традиції  має нести відповідальність перед Україною і українцями за злочини московської патріархії та її очільників.

Також думаю, що для РПЦЗ і для Архієпіскопії настає критично важливий момент вирішення своєї подальшої долі і вони мають покинути антихристиянський корабель РПЦ, доєднавшись своїми автономними церковними структурами до будь-яких інших помісних Церков.

Андрій Пінчук,
священник, відлучений митрополитом УПЦ(МП) від служіння