Ми вже писали, що у селі Зарічне Тульчинського району хрещений батько напоїв 8-річного Ігоря та 5-річного Артемка горілкою.

Поки батьки спали у хаті, сусід повів хлопчиків до місцевого магазину. Проте замість цукерок купив пляшку оковитої й запропонував діткам. У результаті малечу з отруєнням забрали до реанімації. Ті «по 50 грамів» могли закінчитися фатально.

– Дітки надійшли в алкогольному сп’янінні. Стан старшого хлопчика був ближчий до задовільного. Друга дитина була в стані середньої важкості, скаржилась на запаморочення голови, їй проведено інфузійну терапію. Мама хлопчиків не провідувала, лише тато був. Наразі здоров’ю дітей нічого не загрожує, – каже заступник головного лікаря Тульчинської ЦРЛ Галина Петрунько.

Родину Пащенків у Зарічному добре знають. Окрім маленьких синів, у них ще є донька-студентка. Живуть скромно. 8-річний Ігор навчається у другому класі. Молодший Артемко ходить до садочка. Свого часу голова родини брав участь у АТО. Про події того дня батько Микола каже:

– Тоді я прийшов із роботи і ліг спати. Був нетверезим. Сусід пішов із дітками до магазину і напоїв. Коли я прокинувся, діти блювали. Сусідка викликала «швидку допомогу». Кум пояснив, що сини самі захотіли випити. Але я не вірю у це… Бо діти мені зізнались, що це саме дядя Богдан дав горілку. По два стакани. Із сусідом-кумом я розберусь по-батьківськи, бо в той день був готовий його вбити. Зараз головне – забрати синів додому.

Натомість кум Богдан Войтко, який на момент спілкування ледь на ногах тримався, свою вину заперечує. Виправдовується, що це діти попросили налити горілки, бо їм «стало сумно». Більш того, начебто батьки й раніше давали синам спиртне, але тоді жодних наслідків не було.

Маленькі Артем та Ігор тимчасово живуть у Жмеринському центрі соціальної реабілітації. Незважаючи на пережите, вони сумують за своїми батьками.

У Тульчинській РДА наголошують, що родина Пащенків стоїть на обліку у соціальних служб. Адже батьки давно зловживають спиртним і не займаються вихованням дітей.

Віталіна Трудько