Брифінг заступниці директорки департаменту охорони здоров’я ОВА Тетяни Бондаренко сьогодні засвідчив, що кількість захворювань на гепатит А серед вінничан зростає щодня і з обласного центру  вірус пішов у райони.

– 141 пацієнт нині госпіталізований по області, в тому числі й 25 дітей…. Загалом маємо 206 випадків та підозр на це вірусне захворювання. Проведено десятки перевірок, сотні проб для аналізів, розпочато вакцинування медиків та груп ризику, але джерело захворювання досі не встановлено., – повідомила Тетяна Бондаренко. – Проби води із мереж водоканалу і акваматів вірусу не виявили. Тому продовжимо роботу із продуктовими ринками і будемо дезінфекувати громадський транспорт. Бо однозначно вірус розноситься із Вінниці в райони області, де є свіжі випадки захворювання на гепатит А.

Також Бондаренко заявила, що через гепатит А у Вінниці були продовжені канікули в школах, вакцинуються лікарі, медики швидкої та зроблено запас для дітей.

Окремо стало відомо, що нині вже є один важкий пацієнт із гепатитом А , якого хвороба накрила повторно.

– Це пацієнт віком за 50 років, що має супутній букет хвороб. У нього зафіксовано повторне захворювання на цей вірус із погіршенням стану самопочуття…, – додала Тетяна Вікторівна. – Тому обов’язково кип’ятіть воду навіть із акваматів, термічно обробляйте продукти і особливо уважно ставтесь до молочної продукції, яка реалізується свіжою.

Про карантин в області поки що говорити не варто, але рівень захворюваності росте і ми вживаємо всіх можливих заходів для виявлення джерела поширення вірусу…