Була хороша ідея – відкрити музей, поставити експонати, зробити так, щоб кожен мав можливість розглянути їх у всіх деталях. Я до останнього наївно вірив у чесність наших людей! – розповів автор унікального музею Monoсle у центрі Вінниці  колекціонер Андрій Карпович. –  І моя довірливість мене покарала. Бо за 2 перші тижні роботи кав‘ярні було вкрадено 3 експонати.  Останнім «пішов» Polaroid – і це дуже  прикро…  Адже його мені подарував вдячний пацієнт,  якому я повернув здоров’я! Тому від сьогодні всі  експонати музею Monoсle  будуть недоступними як для глядачів, так і крадіїв…

Нагадаємо, що на Валетина у Вінниці відкрили незвичний фотомузей-кав’ярню Monoсle на місці колишньої легендарної «Пельменної»… Планувалось, що це кафе об’єднає задоволення від кави з історією фотоапаратів….

– Ідея створення музею виникла 5 років тому, коли почав збирати свою колекцію!  Місце за «коцюбою» підібрав особисто, ремонт та дизайн  інтер`єру – все власними руками!  А душу в Monoсle вклала моя дружина, – розповідав у день відкриття, 14-го лютого, лікар та колекціонер Андрій Карпович. – Загалом я зібрав вже більше 300 фотоапаратів, а в музеї виставив  50 екземплярів. Добре, що найцінніші апарати я все-таки залишив вдома!

Андрій планує в Monoсle смачні фотоекскурсії для дітей та гостей Вінниці. А ще кінотеатр під відкритим небом та локацію для селфі.