– Я попросив у нього направлення до обласного онкодиспасеру, але він відмовив, мовляв, навіщо це, я сам тебе вилікую. Але він зробив таку операцію, що я через тиждень зір втратив! Якщо прямо стою – бачу, що переді мною. А лиш нагнувся чи повернувся – збоку вже нічого не бачу.

“За які гріхи ви зробили мені таку підлість?” – запитую у Георгія Михайловича. “Я нічого не робив, це тебе вночі інсульт розбив!” – відмахнувся він від мене. Я зрозумів, яку помилку зробив, довірившись цьому лікарю. Пішов до іншого спеціаліста-медика, а він мені каже: “Той хірург не мав права робити вам операцію, не бачивши ваших аналізів. Як він міг таку дурницю впороти? Треба було спочатку подивитись аналізи, в тому числі з онкодиспансеру, а вже потім різати по-живому. Подавайте на нього до суду!”

Я закінчував Донецьку консерваторію ім. Прокофьєва по класу вокала. Цей горе-хірург мені не тільки зір порушив, але й голосову зв’язку пришив. Тепер із співами покінчено, все горло болить, голос не можу підвищити. Ніколи на очі не скаржився, а після операції зір втратив, з правого боку нічого не бачу, все двоїться-троїться.

Звичайно, не можна всіх медпрацівників ганьбити! Але мені трапився бездушний лікар! Я буду подавати до суду і стягувати з нього моральний і матеріальний збиток! Називається – вирізав мені бородавку! А я тепер не можу нормально говорити, терплю постійний головний біль і на очі не бачу! Бажаю, щоб читачі “33-го” не повторювали мою помилку.

Але лікар-онколог категорично не погодився із думкою свого пацієнта.

– Я сорок років працюю на цій посаді, і у мене ніколи не було подібних прецедентів, – наголосив лікар. – Я не маю права розголошувати лікарську таємницю. Але заради об’єктивності мушу відзначити кілька моментів. По-перше, перед оперативним втручанням пацієнт Хвостіков підписав “Інформовану добровільну згоду на операцію та знеболення”, де він підтверджує, що отримав повну і зрозумілу інформацію про своє захворювання та про його лікування. По-друге, всі аналізи, патолого-анатомічні висновки по кожній операції Хвостікова зроблені, діагноз уточнювати ми не маємо права.

Щодо інсульту — це не мої слова, а невропатолога, який, оглянувши Хвостікова, відзначив, що можливість інсульту є. Щоб довести, так це чи не так, треба робити МРТ та інші медичні дослідження, яких Хвостіков не робив.

По-третє, Хвостіков не надав достовірної медичної документації, якою було б доведено, що розлад стану його здоров’я — а саме погіршення зору, втрата голосу, головні болі – виникли після операції з видалення бородавки. Якщо цей пацієнт бажає довести свої претензії у судовому порядку, то, згідно із законами України, він має на це повне право!