Наразі боєць з Він­нич­чини, як і сотні інших воїнів, знаходиться у складі окремої штурмової бригади Нацгвардії України «Червона калина».

Для успішного виконання бо­йових завдань хлопцям конче потрібен пікап. Адже це — мобільність та безпека. Від імені штурмовиків пані Ольга звертається до земляків долучитися до збору коштів на автівку для бійців, яку вже замовили волонтери.

– У мене особисто скромна зарплата. Чоловік зі своєї купує собі необхідне екіпірування, бо видали далеко не все якісне. І так всі його побратими. А на пікап треба 220000 гривень. Господи, якби їм був потрібен лише пікап. Їм бракує і прицілів, і тепловізорів. Ми з родичами бійців з підрозділу вже задонатили все, що змогли, але цього недостатньо. Стукаємось у всі владні двері, але там знаходять сотні причин, щоб нам відмовити, — розповідає Ольга Олександрівна.

— У вихідні виходимо на вулицю з плакатами і просто «креативно жебракуємо». На те, що може врятувати життя чийогось батька, сина чи онука. Іншого виходу в нас немає, бо хочемо, щоб наші дорогі захисники повернулися додому живими. Не хочу засуджувати тих, хто на дорогих «Теслах» смажить в цей час шашлики десь на Затишному озері чи на березі Бугу. Бо вже зрозуміла, що ми живемо в різних площинах. Але вірю, що справжніх патріотів у нас більше, і що вони розуміють, в якому пеклі зараз знаходяться наші воїни заради нашого спокійного тилового життя.

І заради європейського майбутнього нашої країни. Їм сьогодні потрібна наша допомога.

Цими вихідними пані Ольга разом із дочкою ще одного бійця «Червоної калини» Олечкою знову ви­­ходили просити у він­ничан допомоги для бійців на фронті.

— Ми вже назбирали 168 тисяч гривень. Ще треба трохи більше ніж 100 тисяч. Бо до пікапа додалась ще камера ніч­ного бачення. Виконуючи бойове зав­дання, хлопці її втратили. Ми цілий день простояли з плакатами на вулиці. Є непогані результати. У Вінниці дійсно багато небайдужих людей. Особливо молоді. Вони не дуже заможні, але щиро вболівають за Перемогу.

Наразі банка повільно, але наповнюється завдяки небайдужим людям. Дружини бійців, діти, родичі, об’єднаємо зусилля зі збору коштів для придбання необхідного нашим бійцям. Адже вони потрібні вже зараз. Поки наші захисники живі і готові воювати з ворогом.

Кошти можна перерахувати на рахунок Монобанку: 5375-4112-0972-7457

Анатолій ПЕТРАЧЕНКО