Він перший із діючих митрополитів перейшов із МП до ПЦУ та став разом із митрополитом Олександром учасниками історичного об’єднавчого Собору. Саме їхня участь дала історичний шанс Україні, з благословення Вселенського Патріарха Варфоломія, отримати Томос та мати свою Церкву.

Ось які вітання шлють митрополиту Симеону віряни:

– Духовенство, чернецтво та парафіяни храмів Вінницько-Барської єпархії вітають митрополита Вінницького і Барського Симеона з Днем народження!

Ваше Високопреосвященство, дорогий Владико! В цей святковий день, ми вітаємо Вас, наш дорогий Архіпастирю, і бажаємо Вам від Бога великих милостей і щедрот, благословенного довголіття і Божої допомоги у Вашому служінні Церкві Христовій.

Господь щедро наділив Вас духовними дарами і чудовими людськими якостями, серед яких доброта, простота, чуйність, уважність, щирість, духовна розсудливість і мудрість. Цими дарами Ви щедро ділитесь з людьми, які зустрічаються на Вашому життєвому шляху.

Завдяки Вашій пастирській мудрості Ви впевнено ведете доручену Вам паству шляхом до спасіння, допомагаєте оминути труднощі і показуєте приклад терпіння, милосердя і любові.

Ми любимо Ваше архіпастирське повчальне слово, знаємо, що Ви щодня молитеся за нас, бачимо у Вас люблячого і доброго пастиря і духовного батька.

Тож будьте і надалі твердим у вірі і досконалим у побожному житті і постійним у молитві. Молимося, щоб Господь щедро обдаровував Вас ще більшими духовними дарами і земними радостями.

Нехай Ваші молитви і служіння ще багато років приносять світло і духовне вдосконалення усім, хто є і буде поряд із Вами. Нехай цей День народження принесе Вам втіху і благословенний душевний мир. Нехай Господь Вас завжди оберігає.

Від щирого серця бажаємо вам благополуччя і духовної наснаги на всі дні вашого життя.

Многая літа, дорогий Владико!