Чому? Бо після побиття АТОвців 3 березня під ВР, коли колишній «Беркут» та поліцейські без опізнавальних знаків розігнали протест АТОвців і звіряче побили десятки учасників тієї акції, вінничанам набридло грубе застосування сили поліцією до свого народу… А особливо захисників України, яких привселюдно поставили на коліна… Але заступитись за АТОвців у Вінниці під Ода зібралась мінімальна кількість людей…. Із самих АТОвців було буквально десяток-півтора… Невже вони не разом у цьому протесті?

– Тільки покійник Гіві дозволяв собі ставити на колна фронтонів із 95-ки, коли брав їх у полон. А те, що відбулось під ВР із хлопцями в АТО це ганьба для всієї України – Президента, Авакова, поліції та всього суспільства. Бо далі компромісів вже не буде…І найстрашніше, що із сторони поліціїз киками також було до 20% АТОвців. Невже далі лише крок і хунта? – зазначив ветеран сучасної війни Вільгельм Кройц.

Варто зазначити, що під ОДА у Вінниці на акцію протесту із Тульчина такий підтягнулась група фронтовиків і серед людей були помітні кілька хлопців – ветеранів АТО. Але масового протесту в понеділок не вийшло, бо, кажуть,  одні АТОвці вирішили не йти із політиками  та активістами разом. Іншим сказали не йти… Хтось був на роботі. Хтось далеко в засніженому районі. А хтось повернувся на війну, бо там все чесніше – свої та чужі!

– Я не знаю, чого так мало АТОаців… Може так комусь треба? Але ми збираємось на рівні керівників спілок ветеранів Вінниччини сьогодні о 12.00 під Будинком офіцерів поговорити по душах… Бо нас спеціально роз’єднують влада, інтереси, землі та політики, – вважає учасник протесту під ВР Вадим Хитрич.

Водночас, з імпровізованої трибуни акції протесту 5-го березня під пильним оком спецслужб та поліції звучали дуже жорсткі виступи проти влади:

– Сьогодні вони побили нас – завтра прийдуть за Вами! Невже ви не розумієте, зо АТОвці мали і мають право на мирний протест і добились прийняття в першому читанні у ВР Закону про Антикорупційний суд. І їх за це побили і поставили на коліна? – криком кричала ветеран АТО і волонтерка Світлана Бевз. – Бо межу вже перейдено і ми за ці побиті голови та душі захисників України вимагаємо відставки президента, Авакова і мера Києва…

Решта вимог громади були написані на плакатах, які люди тримали в руках і виголошували в дуже емоційних виступах…

Ця акція одразу викликала резонанс і в соцмережах, де вінничани актвивно коменутють події під ВР та у Вінниці 5-го березня:

Лариса Казимова:

Ви знаєте, дорогі мої українці, все закономірно!!!

Одного бандита ми скинули, коли він побив дітей, нинішнього скинемо після побиття фронтовиків!
Не може це йому з рук зійти! Хіба ті, хто пройшов 9 кругів пекла на війні, пробачить це знущання над побратимами і посестрами живими і полеглими!!!

А Мирослав Вересюк написав вірша:

То самий «Беркут», нові однострої,
Гаряча кров черленить знову сніг,
А в ньому на колінах мерзнуть гої,
Що повернулись з фронтових доріг.

Так виглядає ніби після бою,
Скалічених їх ворог взяв в полон,
Побиті і зневажені герої
І владою розтоптаний Закон.

Та де ж цей ворог взявся у столиці,
Які вже встиг зайняти рубежі?
Чому не чути дзвонів на дзвіниці?
Та чи нема в байдужості межі?