Державну установу «Вінницький обласний центр контролю та профілактики хвороб» з робочим візитом відвідали представники Всесвітньої організації охорони здоров”я та ЮНІСЕФ.

Спільно з в.о. генерального директора ДУ «Вінницький обласний центр контролю та профілактики хвороб» Валентиною Зайцевою та фахівцями установи експерти обговорили ситуацію із захворюваністю на гепатит А, а також розглянули шляхи подолання спалаху.

Експерти ВООЗ та ЮНІСЕФ надавали консультаційну підтримку щодо проведення епідрозслідувань, комунікації з населенням у питаннях імунізації, зокрема проти гепатиту А.

Також вони ознайомились з роботою холодового обладнання для зберігання і транспортування вакцин.

Що до статистики захворювання на гепатит А, то за інформацією ДУ «Вінницький обласний центр контролю та профілактики хвороб» станом на 2 листопада виявлено 14 нових хворих. Загальна кількість випадків — 268, з них 233 лабораторно підтверджених. Виписали зі стаціонарів — 107 осіб, серед них 20 дітей.

Три заклади охорони здоров’я залучено для надання допомоги пацієнтам з гепатитом А. На території Вінницької області організовано та проведено вакцинацію проти вірусного гепатиту А 458 особам. Медичних працівників — 410 осіб, контактних – 48 осіб, із них 6 дітей.

Силами фахівців ДУ «Вінницький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» організовано та проводиться обстеження всіх вогнищ захворювання. Досліджується якість води, яка споживається.