Краще підбирати для життя однолітків.

Фахівці розглядають ідеальний віковий розрив для пари, як ключовий фактор для гармонійних відносин. Згідно з проведеним дослідженням, вікова різниця між партнерами може бути важливим показником тривалості їхніх стосунків.

Зустріч із кимось значно старшим або значно молодшим може кардинально змінити життя людини та принести в нього неймовірні емоції. Для деяких осіб вибір партнера, який виходить за межі їхньої вікової категорії, означає більшу можливість знайти ідеального супутника життя. Згідно із дослідженням, проведеним Університетом Еморі в Атланті, чим більша вікова різниця між партнерами, тим вища ймовірність розриву стосунків.

«Проаналізувавши 3000 людей, дослідники дійшли висновку, що пари, у яких різниця у віці становить 5 років, мають на 18 відсотків більше шансів розлучитися, ніж ровесники», — відзначають дослідники.

Пара, де партнери різняться в віці на 10 років, має на 39% більше ймовірності розлучитися, якщо взагалі виникають такі тенденції. Однак у випадку, коли вікова різниця складає 20 років, цей показник зростає до 95%.

За результатами дослідження виділяється ідеальна різниця в віці для стосунків, яка становить лише один рік або однолітки. В цьому випадку ймовірність розлучення дуже низька і становить лише три відсотки.