У Ладижині розпочав роботу Центр реабілітації та безмедикаментозного лікування захворювань хребта та суглобів під назвою «Flexispine». Нещодавно відбулася презентація цього нового Центру. Про це повідомляється у Фейсбуці громади.

Цей проєкт реалізували завдяки ініціативі лікарки-переселенки Аліни Зайцевої. Вона отримала безповоротну фінансову допомогу в рамках конкурсу для суб’єктів малого підприємництва. Жінка разом зі своєю родиною приїхала до Ладижина із Запорізької області в квітні 2022 року.

Тоді шукала прихистку та безпеки від воєнних дій. Вона вирішила здійснити свою давню мрію – відкрити Центр реабілітації спини, оскільки в Ладижинській громаді не надавались подібні послуги.

За рахунок грантових коштів відремонтували приміщенння та закупили тренажери: вертебрологічні, спрямовані на витяжіння, та тренажери для кінезітерапії. Також в рамках проєкту найняли інструктора-реабілітолога. На вертебрологічних тренажерах будуть займатися пацієнти з остеохондрозами, протрузіями, грижами та сколіозами. Це обладнання також підходить для оздоровлення дітей віком від 6 років.

В залежності від стану та проблем кожного пацієнта, лікарка створює індивідуальний комплекс вправ та консультує з питань їхніх захворювань. Крім того, у цьому центрі проводиться реабілітація після травм. Методика лікування «Flexispine» дозволяє подолати багато захворювань хребта та суглобів без необхідності в операціях або тривалому прийманні медичних препаратів.