Чому дані поліції різняться від свідчень дружини?

Дружина і мати 4-х дітей повідомила, що чоловік прийшов із подарунками, бо у нього був день народження. Відкривав подарунки. В одному із них вибухнула граната.

Від гранати вдома загинув помічник Залужного

Під Києвом у себе вдома від вибуху гранати загинув помічник Залужного Геннадій Честяков – УП з посиланням на джерела в МВС.

В селі Чайки в себе вдома внаслідок необережного поводження з боєприпасами загинув 39 річний військовий.  Його 13 річний син тяжко поранений, його шпиталізували.

Дані в ЄРДР внесено за фактом загибелі людини та за статтею 263 “Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами”. Вдома ще були дружина та донька військового. За попередньою інформацією, вони не постраждали”.

За словами джерел УП, загиблий – Геннадій Честяков – працював помічником головнокомандувача Валерія Залужного.

При огляді квартири, за даними співрозмовника УП, поліція виявила ще п’ять цілих гранат.

Правда ж дивні повідомлення правоохоронців?

Бо ж теракт і незаконне поводження зі зброєю це ж кардинально різні статті!

Русня поширює фейки, що буцімто підрив гранати – «привіт» Залужному за статтю в «The Economist»

Але це просто ще один привід для москалів посіяти смуту та зраду серед українців. Насправді – в країні війна і русня діє проти нашої «верхівки», проти усіх цивілізації.

Ігор Клименко, міністр МВС:

Трагедія у Чайках починає обростати різною інформацією з «джерел». Тому офіційно повідомляю:

Внаслідок першочергових слідчих дій вдалося зʼясувати перші обставини трагедії. Сьогодні в загиблого майора Частякова був День народження. Додому він повернувся з роботи з подарунками від колег, які почав показувати рідним.

Дістав подарунковий ящик із гранатами всередині та почав демонструвати один із боєприпасів синові. Це були гранати нового західного зразка.

Спершу до рук боєприпас взяв син та почав крутити кільце.  Далі військовослужбовець забрав гранату в дитини та висмикнув кільце, спровокувавши трагічний вибух.

В квартирі поліція знайшла ще 5 таких нерозірваних гранат. Їх відправлять на експертизу.

Поліцейські знайшли колегу-військовослужбовця, який подарував фатальний подарунок. В його кабінеті вже провели обшук і вилучили ще 2 аналогічні гранати. Тривають першочергові слідчі дії.

Закликаю не поширювати неофіційну інформацію. Досудове розслідування триває, дочекайтеся офіційних висновків слідства.

Гранати помічнику Залужного подарував полковник Тімченко, який у свідченні правоохоронцям заявив, що “сам вирішив зробити такий подарунок”

Джерела у правоохоронних органах кажуть, що Тімченко поклав у подарункову коробку пляшку віскі та 6 гранат. “Тебе здивувати важко, тому дарую бойові гранати та пляшку гарного віскі, – сказав він Частякову.

Ймовірно, Частяков сприйняв це як жарт, бо згодом забрав дітей зі школи і почав розбирати з ними подарунки. Він подумав, що в коробці не бойові гранати, а чарки специфічної форми.

Андрій Власенко