Мовляв, після вибуху гранати в Чайці у західних партнерів виник сумнів, що кожна одиниця наданої ЗСУ зброї йде за призначенням.

Однак, моментально міністр оборони спростував цю інформацію і запевнив українців, що ніякого подання не робив. І  жодних претензій до головкома не має. Він порівняв цей вкид із російською пропагандою.

Згодом нардеп сам видалив свій пост і пояснив свої дії “вибухом втоми” у суспільстві.

Дивним чином паралельно із цим знову ж таки в мережі запустили фейк про ТСН.ua і звернення Залужного, який нічого спільного із правдою не має.

Скріншот з фейкового відео

Наразі мережею шириться фейк про ТСН.ua і звернення Залужного, який, ніби-то, закликає до державного перевороту. Невідомі скористалися фотошопом, щоб запустити дезінформацію про головнокомандувача ЗСУ.

Відверту брехню розганяють у телеграм-каналах. Як зазначається, ТСН.ua буцімто розмістив відео, створене нейромережею, на якому Валерій Залужний закликає до держперевороту. Вочевидь, ці люди дуже хочуть нашкодити Україні. Вони зробили скрин відео зі стрічки новин на ТСН.ua, а потім застосували кілька нехитрих прийомів у фоторедакторі, щоб вставити заголовок “Залужний оголосив переворот”.

Скрін з відеофейком

Безумовно, жодна подібна новина на сайті ТСН.ua не публікувалася – запевнили у керівництві каналу.. Фейк було вставлено замість новини “Розпочалася евакуація українців із Сектора Гази: що відомо”.