7 листопада Він­ницький окружний адміністративний суд (ВОАС) продовжив розгляд справи за позовом колишньої в.о. ректора Він­ницького національного медуніверситету Вік­торії Петрушенко до Національної агенції захисту якості вищої освіти (НАЗЯВО), яка висунула Петрушенко звинувачення у плагіаті при написанні докторської дисертації.

Нагадаємо, що перший несподіваний поворот у справі Петрушенко відбувся 17 жовтня, коли адвокат Петрушенко заявив про відвід судді Олександра Віль­чинського, який слухав цю резонансну справу.

Адвокат наголосив, мовляв, справа набула великого розголосу і здійснюється тиск на суддю з відвертою критикою у ЗМІ. Суддя Олександр Вільчинський вислухав заяву адвоката і ухвалив рішення про відвід судді. Тобто прохання адвоката задовільнив.

За результатами проведеного повторного автоматизованого розподілу справи між суддями від 17.10.2023 для її розгляду призначено суддю Віятик Наталю Володимирівну.

Отже, суд продовжився. Але із другою несподіванкою! А саме — 7 листопада суддя Н.Віятик отримала від представника позивача Вікторії Петрушенко заяву про зміну предмета позову.

Попередній позов формулювався як «визнання дій протиправними та зобов’язання вчинити дії» (дослівно сайт ВОАС). Якими є нові позовні вимоги — наразі не відомо.

Як повідомили «33-му» у пресслужбі ВОАС, про це дізнаємось 10 листопада, коли буде оприлюднено ухвалу суду. Слідкуйте за подіями на нашому сайті та у газеті «33-й канал».

Ірина КАРМАЗІНА