Колись про нього напишуть книгу. І це буде нечуваний детектив про те, як «штірліц» у рясі зумів захопити найбільшу церкву і зробити її структурою ФСБ, підкоривши земному божку – Путлеру. Було всяке — такого в церковному світі не зустрічалось!

У принципі, ця начебто церковна структура із самого початку була «на послушанії» у КДБ. Бо всі священники, яким дозволено було в «оттепель» служити в церквах СРСР, мали співпрацювати з цим органом.

Але в біографії цього агента-патріарха є ще й небувалі у світі парадокси.

Десь у кінці 60-х цей монах проходить підготовку в засекречених вузах КДБ, вже маючи духовну освіту, щоб під прикриттям священника шпигувати на користь СРСР. З цією місією і направляється у 1970-х роках шпигувати в Швейцарію. Стоп! Жоден резидент не направляється, не маючи відповідного звання спецслужб, присяги на вірність СРСР чи рф. Бо ж йому дають допуск «до секретки», певних осіб з агентурної сітки.

Зрозуміло, що в даному випадку це мінімум лейтенант.

Отож лейтенант ГРУ чи КДБ дає присягу служити безбожницькій державі в обмін на Заповіді Божі. Бо ж шпигувати — це ж і брехати, лукавити, а може, навіть і допомагати вбивствам!

Може, я чогось не розумію — але хіба так може монах, що присягнув служити Богу?

Отож вже тоді із цим «слугою» стало все зрозуміло.

Швейцарські газети Le Matin Dimanche і Sonntags Zeitung з посиланням на розсекречені архіви (архіви! документи!) стверджують про те, що на території Швейцарської Конфедерації майбутній російський релігійний лідер працював на Комітет державної безпеки СРСР і здійснював розвідувальну діяльність.

Далі як агент, якщо ці дані вже є у інших розвідок, засвітився. І його повернули назад.

Про те, що Михайлов продовжив працювати «під прикриттям» ряси, вже десь капітаном чи майором, свідчить ще один цікавий факт.

Переважну кількість засвічених агентів КДБ, а за її прикладом ФСБ, направляли «на наукову діяльність». У вузи, близькі за профілем. Але просуватись по науці з допомогою всесильних кураторів – то так, для офіціозу.

Насправді агенту в сутані Михайлову, коли він викладав у Ленінградській духовній академії, було дане завдання кураторами з КДБ/ФСБ вербувати серед викладачів та слухачів академії священників. Є припущення, що саме в час викладання там одночасно Кіріла і митрополита, нині засудженого судом першої інстанції України Іонафана, останній був завербований.

Зрозуміло, що церква вже в рф була під пильним оком ФСБ.

Тому «науковець» Михайлов, напевно, вже з погонами полковника, просувається (не він один!) у вищі органи в ролі митрополита. Як запевняв генерал рф Коржаков, серед верхівки РПЦ є 6 високопоставлених агентів їхніх спецслужб.

Потім найздібніших і найперспективніших, а головне, найвідданіших елітних офіцерів у рясах просувають у найвище керівництво. Після смерті Алексія у 2008-му, вже повністю в особі патріарха Кирила, він же Михайлов, він же генерал ФСБ, спецслужби Кремля підминають під себе РПЦ.

Для чого? І для того, що вже приблизно в цей час Путлер із його клікою вирішують будь-якою ціною завоювати Україну. Після Помаранчевої революції.

Може, ви не знали, але на цей час в складі РПЦ найбільше було віруючих саме з України.

Ну як не використати церкву як фундаментальний центр для підготовки 5-ї колони? Армії, яка має вдарити у спину своїй державі в обмін на обіцяне царство небесне фанатичним віруючим?

У цей час і в рф різко змінюється церковна політика. Чого варте «освячення» Сталіна, явного тирана, безбожника, душогуба, який публічно закликав допомоги від сатани!

З часу, коли цей генерал ФСБ став очолювати церкву, вона стала перетворюватись на московський Талібан. Тобто тоталітарну структуру, яка мала масово готувати мільйони «шахідів», яких в час Х мали закликати вмирати, бо так сказав «святєйший»…

А у цей час в Україні, в своєму філіалі, розпочинає безпрецедентний проєкт «руского міра».

Якщо просто — є держава Росія, імперія, яка має відродитись, об’єднавши знову слов’янські народи ексСРСР. І очолити її має помазаник Божий. Зрозуміло, що Путін. Україна має бути її окраїною. Як держави її не було і не буде. В імперії ж не було! Українська влада — не від Бога! Бо не «помазана». Якщо хтось звик, не хоче цих перемін, то має себе поламати і прийняти це. Бо ж вся влада від Бога.

Запитайте у кожного думаючого і патріотичного священника тієї пори – і він вам скаже, як раптово почали змінюватись всі проукраїнські митрополити. А до нас засилатись з рф поголовно священники і духовні особи з явним антиукраїнських нутром! І ставили їх на ключові пости — керівниками академій та семінарій Московського патріархату, викладачами по роботі з молодими православними. Засилалась масово проросійська та антиукраїнська література. На ній вчили і виховували ціле покоління священників.

Вони мали чітку мету — підібрати та підготувати духівників, які ніколи не будуть віддані Україні. Заразити їх «рускім міром» так, щоб вони вважали, що служити на рідній українській мові в церквах, підтримувати українське, а не «рускій мір» – це гріх. Двійка за це цілому департаменту при спецслужбах України.

Бо таких священників в Україні підготували тисячі. За десятиліття!

Всі ці духовні заклади, які існували під їхнім боком, були антиукраїнськими. Тобто антидержавними. Але якщо голова СБУ того часу, міністр оборони були такими ж агентами, то що казати про агентів впливу в рясах?! А що тут з верхівкою? Та те ж саме. Ну як Кирил, сам генерал, допустить, щоб в очільників української філії не було блиску зірочок під сутаною?

Коли ви прослідкуєте всі «двіжи», описані і не описані тут, бо це залишаю для романістів, то побачите, що всі нитки цієї сітки чомусь прямують в руки до заступника митрополита дорогого! Дуже дорогого!

Бо за класикою спецслужб, як правило, їхніми кардиналами є саме заступники. І не один. Сітка агентурна, якою покривають структуру — один до шести. А вже ті ретельно вивчають, як потягти решту — за ідею, гроші, шантажем… І тут класика. Але не Божа!

І ця маса православних талібів була вже настільки зазомбована і підготовлена, що за наказом патріарха, генерала, агента, вибирайте найзручніше для себе слово, відреклась від світової Церкви. Тобто пішла в розкол із Вселенським Патріархом і іншими церквами.

Хіба не безбожництво? Але що цим зомбі до Бога? Якщо українська філія «істінной» пішла ще далі — відмовилась від запропонованого Вселенським Патріархом єдиного об’єднавчого собору, де б могла взяти більшість, вибрати свого митрополита і вже, отримавши Томос про незалежність, правити!

Але заражені «рускім мі­ром» не лише ігнорують це.

Вони, в особі митрополитів Онуфрія та Антонія, їдуть демонстративно до Кіріла і йому б’ють чолом. Мовляв, ти, генерал ФСБ, нам рідніший! Аніж Перший серед рівних Вселенський! Чому? Не здається, що вони мають ближче єднання — не через рясу, а зірочки? Або іншу залежність. Яку завгодно спокусу! Лише не Божу.

Якщо хтось буде перечити, то в тій книзі буде ще один розділ, про те, як гей і красунчик, секретар ще діючого посольства рф, явно резидент спецслужб з кликухою Барбі, був присланий до України, щоб вербувати таких же хлопчиків-семінаристів в рясі… через ліжко.

Їй-бо, не дозволила б собі наводити цей ганебний приклад, якби його не застукало СБУ з черговим семінаристом у ліжку.

Щоб не роздувати скандалу, Барбі — агента, дипломата – швиденько прибрали. А ви запитуєте, звідки брались босі Нікіти із хлопчиками-хористами?

Мирське і ганебне? Але коли і ця контора стає філією тієї, то й тут діють такі ж норови і закони.

Подивіться — що не митрополит московський, що тримається «істінной» зубами, то хороми, маєтки, статки…

І трапези та випивки!

Але ж монахам наче це по вірі строго-настрого заборонено?!

Але то ж Бог каже! На небі!

А земний — Михайлов.

А у нього цигаркові заводи і ринки, яхти і вілли елітні і найдорожчі годинники.

Йому можна? Значить, і нам можна!

А за що це? Ну як за що — що тирана, терориста і найстрашнішого злочинця у світі готував до коронації Третього Риму. Що в Україні геноцид чинить, що гріх Каїна вчинив…

Що хресний похід на гейєвропу оголосив!

Своїх Барбі явно не помічає?!

Загниваюча Європа? Та куди їй до оцього екстремістського, безбожницького, сатанинського московського Талібану!

Про те, що в генерала із досвідом служби ще на КДБ немає нічого божого, хіба що клобук та ряса патріарха, процитуємо для «істінних» його цитати:

— Ми дожили з вами до доленосного часу, а в доленосний час слід оновити нашу віру… Духовна мобілізація, до якої я зараз усіх закликаю, допоможе і мобілізації всіх сил нашої вітчизни.

Це на війну!

За його словами, мобілізація допоможе «примиренню», що дозволить увести Україну в єдиний простір РПЦ. Крім того, це «примирення», у розумінні РПЦ, не повинно йти шляхом «небезпечних компромісів». Тобто — знищуй усіх, хто є українцем!

А ще 25 вересня патріарх РПЦ на недільній проповіді заявив, що смерть на війні в Україні «змиває всі гріхи».

І ось логічно, що СБУ, проаналізувавши всі ці проповіді чи то геббельса, чи духівника Путлера, назвати очільником церкви язик не повертається, оголосила йому підозру за трьома статтями.

І навіть якщо хтось скаже, що Кірілу на цю підозру начхати, то він тепер під статтею, яка терміну давності не має.

Буде сидіти мінімум 10 років патріарх-агент-генерал у тюрмі чи ні, побачимо.

А де ви бачили, щоб у сві­товій релігії призначався патріархом злочинець? Хіба що у московському Талібані!

Ну як, пресвяті отці та весь чернечий чин, «істінні» віруючі, хочеться такого, підозрюваного в кримінальних злочинах проти вашої країни і ваших дітей, мати «в духовній єдності»?

Тим, хто входить в агентурну сітку і отримує за це величезні кошти, як кажуть, «по долгу служби» треба. Їм нікуди діватись. Вони «на службі»! В них «пріказ».

А ви? Думаєте, він вимолить для вас те Царство небесне та «земну благодать»? Сумніваюсь…