У Польщі скасовано усі пʼять концертів гурту, які мали відбутися у Гданську, Познані, Кракові, Вроцлаві й Варшаві

Польська компанія Winiary Bookings скасувала концерти українського гурту “Пошлая Молли”. Це сталося після скандальних висловлювань соліста гурту   Кирила “Блідого” Тимошенка про те, що його “бісить” польська мова, та його пропозиції Польщі “вступити в Російську імперію”.

Про це йдеться у повідомленні Winiary Bookings у Facebook. Зазначається, що скасовано усі пʼять концертів гурту, які мали відбутися у Гданську, Познані, Кракові, Вроцлаві й Варшаві. Виступи були заплановані на листопад та грудень 2023 року.

“У зв’язку з коментарями соліста “Пошлая Молли” в мережі, повідомляємо про скасування концертів. (…) Усі квитки необхідно повернути безпосередньо за місцем їх придбання”, – йдеться у повідомленні.

Кирило Тимошенко видав у соцмережах промову про те, що його "бісить" польська мова. Він порадив полякам спілкуватися не рідною мовою, а російською. Ба більше, він запропонував Польщі "повернутися" до складу Російської імперії.

"Мене на* бісить польська мова, я не розумію, навіщо говорити на цій уе**нскій мові, коли є російська мова. Реально, чуваки, просто вивчіть російську і говоріть на нормальній на**й мові", - порадив полякам рокер.

Після того, як ситуація набула розголосу, Тимошенко спробував виправдатися за свої слова і заявив, що все сказане було жартом. Він попросив вибачення у поляків і сказав, що поважає всі нації і культури. Натомість поляки запропонували гнати гурт з Польщі.