На мою думку, хоча ми і далеко в тилу, але ми всі разом маємо відчувати, що в Україні війна.

Тому з самого початку розумію, що саме нам потрібно, аби наші захисники мали все необхідне для захисту, я разом зі своїми однодумцями-депутатами публічно вимагав від місь­кого голови, щоби із залишку коштів у міському бюджеті виділили на допомогу військовим, громадам, які постраждали від ро­сійських фашистів, і Козятинській ЦРЛ для створення реабілітаційного від­ділення для наших захисників.

Та наш міський голова Єрмолаєва, як би це м’яко сказати, «пре по зустрічній», не звертаючи уваги на знаки, ні на попередження, ні на звукові сигнали, ні на задимлення, явно користуючись добротою та демократичністю наших людей та військовим станом в Україні.

То їй здається, що дванадцять депутатів співпрацює з країною-агресором, про що вона публічно звернулася до голови СБУ України, то з усіх шкіл громади 10-ті класи перевела навчатися в одну школу в 3 зміни, то на запитання батьків, чому 1,5 року не працює дитячий садочок в центрі міста, вона «легенько» відповіла: «Бо трава зелена». І це далеко не все.

Останньою «вишенькою» було відкриття 37 позачергової сесії 25.10.23 року. Як у кращих «шахрайських традиціях» (вона їде по зустрічній, в неї трава зелена), міський голова відкриває сесію за присутності 12 депутатів при необхідних 14, як того вимагає Закон України «Про місцеве самоврядування». І на цій незаконній сесії міський голова оголошує двох нових депутатів та вручає їм посвідчення. Таким чином продовжує роботу цієї незаконної сесії, маючи вже для кворуму необхідні 14 депутатів. Не буду оцінювати важливість рішень, напевно, вони важливі, але  прийняті з порушенням діючого законодавства, як і всі  наступні рішення Козятинської міської ради, що будуть прийняті за участі депутатів, які не набули повноважень у законний спосіб.

Про таке шахрайство Козятинського міського голови було повідомлено голову СБУ, Генерального прокурора України, директора Державного бюро  розслідувань, голову СБУ у Він­ницькій області, прокурора у Вінницькій області, 7-му територіальному управлінню ДБР, голові Вінницької обласної військової адміністрації за підписом депутатів Вінницької обласної ради Колесник І., Пойди П. та депутатів Козятинської міської ради Малащука Є., Поліщук О., Явної С., Буравського Є., Щербатюк Н., Шумського О., Пузиря О.

На мою думку, міський голова має діяти у визначений законом спосіб у межах тих повноважень, які їй надає закон. Він зобов’язаний кому­нікувати з депутатами для прийняття законних рішень та відповідно до прийнятих рішень ставити завдання та контролювати виконання своїми підлеглими. Міський голова зобов’язаний знати громадську думку, діяти в інтересах громади та країни, звітувати перед громадою. Таке враження, що за три роки при владі ця людина втратила всі найважливіші пріоритети, які були в передвиборчій програмі, і дуже шкода, що наше законодавство дозволяє людині з явною відсутністю управлінського досвіду і знань та простою життєвою мудрістю здійснювати свої повноваження на території нашої громади.

P.S. Неможливо вимагати від болота, щоби воно не було болотом. Його варто прибрати.

З повагою до людей –
Сергій Матвіюк