Про це повідомляють у Центрально-Західному міжрегіональному управлінні лісового та мисливського господарства.

Відповідно до рішення Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при обласній військовій адміністрації від 16.08.2023 року на Вінниччині посилено заходи з профілактики захворювання тварин на сказ.

5 листопада 41 бригада з відстрілу лисиці червоної, отримавши дозволи на регулювання лисиці, розпочала заходи зі зменшення чисельності лисиці до встановлених норм: 0,5-1 гол. на 1000 га угідь. Добутих особин направлено до місцевих установ ветеринарної медицини для дослідження на сказ.

“Контроль за роботою бригад з відстрілу лисиць здійснюють 20 рейдових груп, до складу яких ввійшли відповідальні працівники Центрально-Західного міжрегіонального управління лісового та мисливського господарства, працівники державної лісової охорони філій ДП «Ліси України», Головних управлінь Національної поліції та Держпродспоживслужби у Вінницькій області, Державної екологічної інспекції у Вінницькій області. Рейдові групи виявили 4 випадки порушення правил полювання, не пов’язані з відстрілом лисиць. На порушників правил складено 4 протоколи”, – йдеться у повідомленні.

Нагадуємо, лисиці є найбільшим джерелом поширення сказу у регіоні. Їх кількість стрімко збільшується після заборони на полювання, яка діє під час воєнного стану. Цьогоріч вперше за 15 років людина померла від сказу на Вінниччині.