Депутат Держдуми РФ Петро Толстой несподівано зламав міф роспропаганди про те, що Україну можна захопити за 2-3 дні. На другому році повномашстабної війни він пророкує, що бойові дії затягнуться на довгі роки.

Про це Толстой заявив в ефірі однієї з пропагандистських програм. За його словами, “спецоперація” буде довгою.

“У нас попереду ще довга “спецоперація”. Вона триватиме не рік і не два, оскільки завдання надто серйозне, а озлоблення надто високе. Мені здається, що говорити про те, що все швиденько-швиденько закінчиться – це водити глядача в ілюзію. Друзі, нічого не завершиться, все тільки починається”, – заявив Толстой.

Він заявив, що гинуть люди, і це нібито для росіян “трагедія”. Втім, російський депутат переконує, що “у Росії нема іншого виходу, ніж довести справу до кінця”.

Низка експертів, а також українських чиновників, вже не раз говорили, що війна в Україні не завершиться після того, як не стане Володимира Путіна. Зазначалося, що у РФ при владі “колективний Путін”.

Зокрема, радник очільника Офісу президента Володимира Зеленського Михайло Подоляк говорив, що не можна точно сказати, коли закінчиться війна в Україні. Він але зазначив, що наша влада фіналізуватиме її “абсолютно справедливо”. Подоляк додав, що російська сторона відчуватиме весь той біль, який пережили громадяни нашої держави. Зрозуміло, що за один місяць це не станеться.