Однак і досі канцлер Німеччини Олаф Шольц не бачить ознак того, що Росія припинить війну проти України та виведе з її території свої війська. Відповідну заяву він зробив на конференції збройних сил країни у п’ятницю, 10 листопада, пише dw.

«Нам слід бути готовими до того, що ця війна може тривати дуже довго», – заявив Шольц.

Він також додав, що бойові дії вже тривають набагато довше, ніж розраховував російський президент Путін. Олаф Шольц у своєму виступі також підкреслив, що Німеччина у довгостроковій перспективі виділятиме на оборону два відсотки валового внутрішнього продукту.

«Немає абсолютно жодних сумнівів у тому, що поворотний момент, який є агресивною війною Росії проти України, вимагає довгострокової зміни курсу», – зазначив канцлер Німеччини.

Шольц наголосив, що позиція Берліна стосується й того періоду, коли спеціальний фонд для переозброєння Бундесверу обсягом 100 млрд євро буде використано.

Нагадаємо, міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус заявив, що світу варто бути готовим до війни у ​​Європі. На його думку, військовий конфлікт може виникнути через кризу на Близькому Сході, яка впливає на німецьке суспільство. У свою чергу, громадяни Німеччини мають бути готовими протистояти загрозам.