У РФ розгортається боротьба між впливовими групами, які претендують на владу після диктатора Володимира Путіна, заявив екс-працівник КДБ і Служби зовнішньої розвідки Росії Сергій Жирнов.

Секретар Ради безпеки Росії Микола Патрушев (на фото) дуже близький до Путіна і багато хто говорить про те, що саме він може зайняти пост президента, тому для диктатора ця людина дуже небезпечна, розповів він.

“Для Путіна зараз взагалі будь-яка людина становить загрозу. Хто завгодно. І це довів Євген Пригожин. Коли Пригожин почав свій путч, Путіна не вийшов захищати ніхто. Люди, які тоді сподівалися на Патрушева, були розчаровані, бо і Пригожин злякався взяти владу, і Патрушев”, – зазначив колишній співробітник спецслужб.

При цьому Жирнов вважає, що в разі підтримки Патрушевим заколоту Євгена Пригожина, їм було б легко повалити Путіна, адже за ними стояла сила спецслужб і бойовиків.

“Але у них там одночасно банка павуків. Не дарма говорять про вежі Кремля і про війну веж Кремля. Тому що Патрушева бояться інші сильні гравці, на кшталт Чемезова і  Бортникова, які формально йому підпорядковуються, але хочуть стати самостійними гравцями”, – додав він.