Про це повідомляє Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України. Там зазначають, що на зустріч запрошені Міністерство інфраструктури Польщі, представники воєводств, Директорату Єврокомісії з питань мобільності, Посольства України в Польщі та перевізники.

У відомстві заявили, що Міністерство відновлення представлятиме заступник міністра Сергій Деркач. За результатами переговорів Деркача та державного секретаря Міністерства інфраструктури Польщі Рафала Вебера, Україна вже розв’язала два питання.

Серед них – функціонування смуг для порожнього транспорту в пункті пропуску Ягодин – Дорогуськ і оновлення функціонала системи єЧерга, щоб мати можливість замінювати водія для порожніх вантажівок.

За інформацією Мінінфраструктури, Польщі запропонували запустити порожній транспорт через пункт пропуску Угринів – Долгобичув, де є відповідна смуга. Це дало б можливість вантажівкам зменшити час очікування на перетин кордону.

У Мінінфраструктури зазначають, що найбільший вантажний пункт пропуску Ягодин – Дорогуськ на виїзд з України змогли перетнути 27 транспортних засобів за добу. Згідно з Меморандумом, має бути близько 680 вантажівок.

У пункті пропуску Рава-Руська – Гребенне кордон України перетнули 40 транспортних засобів, тоді як за Меморандумом має бути 300 на добу. Водночас із ПП Краківець – Корчова виїхали 227 вантажівок.