У ТЦК відповіли на інцидент з мобілізацію водія в Ужгороді, який віз дітей на змагання

У Закарпатському обласному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки відреагували на інцидент, коли посеред ночі в Ужгороді співробітники військкомату мобілізували водія автобуса, який віз дитячу збірну з Вінниці на спортивні змагання.

Там зазначають, що представники ТЦК під час спільних заходів з Національною поліцією України виявили громадянина, який не надав інформацію про перебування на військовому обліку.

– Представники Нацполіції доправили його до Ужгородського РТЦК і СП для уточнення військово-облікових даних. Під час уточнення з’ясувалося, що у громадянина законних підстав на відстрочку з мобілізації немає, і останній безпідставно уникає військової служби в ЗСУ, — йдеться у заяві.

Як ми уже повідомляли, просто посеред ночі в Ужгороді співробітники військкомату мобілізували водія автобуса, який віз дитячу збірну на спортивні змагання з тхеквондо. Чоловіка забрали прямо з хостелу.

Громадський активіст Віталій Павловський заявив, що справу під власний контроль взяв начальник Вінницької обласної військової адміністрації Сергій Борзов. Однак водія автобуса так і не відпустили з військкомату.

Довелося шукати іншого водія, який забрав би дітей до Вінницької області з Закарпаття. Проте це виявилося складним завданням, тому що ніхто не захотів забирати ключі у представників військкомату.