Шахрая затримали аж на Львівщині.

За процесуального керівництва Гайсинської окружної прокуратури жителю Львівської області повідомлено про підозру у шахрайстві, вчиненому в умовах воєнного стану, що завдало значної шкоди потерпілому (ч. 3 ст. 190 КК України). Про це повідомляє пресслужба Вінницької обласної прокуратури.

За даними слідства, вдень 12 листопада невідома особа зателефонувала до літнього чоловіка з Вінниччини і назвалась його донькою. Вона сказала, що потрапила у ДТП, перебуває у лікарні і потребує операції вартістю 200 тисяч гривень. Ці гроші необхідно було передати сину жінки, яка уже нібито оплатила хірургічне втручання. Підозрюваний – 41-річний львівянин, раніше судимий за вбивство, під виглядом «сина», особисто забрав 200 тисяч гривень та 300 доларів у потерпілого в його оселі.

Після отримання грошей злодій виїхав за межі Вінниччини, та вранці 14 листопада правоохоронці затримали його у Львівській області. Досудове розслідування здійснюють слідчі слідчого відділення відділення поліції № 3 Гайсинського РУП.

Готується клопотання про застосування до підозрюваних запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.