Переговори лідерів Китаю і США Сі Цзіньпіна і Джо Байдена не вплинуть на ставлення Пекіна до міжнародних і регіональних криз, зокрема, не змінять його позицію щодо війни в Україні. Про це повідомила речник МЗС КНР Мао Нін.

За її словами, в ході переговорів лідерів двох країн відбувся обмін думками з міжнародних і регіональних питань, що викликають загальну стурбованість, таких як війна в Україні і конфлікт Ізраїлю і Палестини.

“Позиція Китаю з приводу “української кризи” і палестино-ізраїльського конфлікту дуже чітка і послідовна. Ми завжди стоїмо на боці чесності і справедливості, прагнемо сприяти миру і переговорам, а також деескалації ситуації”, – сказала Мао.

Сторони домовилися відновити військову взаємодію між країнами, а також “відновити комунікацію на високому рівні між двома арміями на основі рівності та поваги”.

Однак, жодних угод укладено не було.

В Офісі президента України оцінили візит Сі Цзіньпіна до США з обережним оптимізмом. Як зазначив радник керівника офісу президента Михайло Подоляк, ця зустріч є відмінним сигналом світу: діалог замість конфронтації. Крім того, він відзначив важливість того моменту, що Росія остаточно виключена з переліку тих, хто реально впливає на глобальні процеси.