Суспільство збирає підписи під петицією про посилення відповідальності за насилля. Президент країни Касим-Жомарт Токаєв закликав тримати на контролі розслідування.

В Астані затримали колишнього міністра національної економіки Казахстану Куандика Бішимбаєва за підозрою про побиття дружини до смерті. Злочин стався 9 листопада, як стверджують ЗМІ, з посиланням на родичів загиблої та очевидців, Бішимбаєв побив Нукенову в одному з ресторанів Астани.

Ексчиновник начебто залишив жінку помирати в одному з приватних залів, повечеряв у ресторані з братом і лише тоді послав його перевірити стан постраждалої та дозволив викликати швидку.

Як повідомила сестра загиблої Самал Нукенова виданню "The.Village Казахстан", "Коли приїхала швидка, тіло було вже холодним". Сестра в інтерв’ю також зазначила, що потерпіла давно скаржилась на насилля збоку чоловіка.

Крім Бішимбаєва в Астані заарештували і його брата – власника ресторану, де сталося вбивство. Його підозрюють у приховуванні злочину.  За свідченнями родичів загиблої, брат бачив побиту Нукенову ще живою, але не намагався тоді її врятувати.

Бішимбаєв обіймав посаду міністра національної економіки Казахстану з травня до грудня 2016 року. У січні 2017 року його затримали за підозрою у неодноразовому отриманні хабарів у особливо великому розмірі, але через півтора року достроково випустили з-під арешту.