Суто юридичний і мій моральний аспект як власна думка, – прокоментував 33 –му каналу ситуацію із вимогою скликання екстреної сесію облради у Вінниці після побиття АТОвців голова ОДА Валерій Коровій.

– Бо юридично – треба зібрати по законних підставах підписи 1/3 із 84-х депутатів обласної ради Вінниччини. І в мене є сумнів, що вони зберуться… А як і зберуться, то за що вони мають голосувати? Бо по подіях в Києві та Вінниці 3 і 5-го березня є дуже неоднозначні оцінки та думки в суспільстві, місті та Україні. І я так розумію, що більшість громадян хоче законності в Україні… І хто тоді мені скаже, що це законно кидати в поліцейських шини, каміння та застосовували палиці? Тому я впевнений, що в країні має бути порядок…

– Ви не вважаєте, що до АТОвців під ВР було перевищено міру застосування сили і спецзасобів?

– Із цим має розібратись Генпрокуратура і Національна поліція, яка застосовувала різні методи під час слідчих дій…

– Ваш проноз – сесії по АТОвцях не буде?

– Може вона й збереться… Але за моїм прогнозом відповідних рішень вона примати не буде!

Нагадаємо, що 5 березня 150 вінничан під ОДА вимагали відставки Порошенка, Авакова та заступились за побитих під ВР АТОвців… За годину після вуличної акції на морозі 40 АТОвців та активістів прийшли в приймальню голови облради Олійника із вимогою скликати позачергову сесію і дати оцінку дій поліції 3 березня під ВР… Але Олійника не було і за нього розбирався в ситуації в.о. голови Вінницької обласної Ради від «Самопомочі» Хміль Ігор Вікторович… Для скликання позачергової сесії потрібно 1/3 підписів депутатів облради.