Ось що повідомив голова Вінницької облради В’ячеслав Соколовий.

– Наш обласний заклад «Клінічний Центр інфекційних хвороб» очолюватиме Ігор Васильович Шинькович. Підполковник медичної служби. Свого часу – керівник військового санаторію у Хмільнику.

У Ігоря Васильовича – великий досвід роботи на керівних посадах у медичній галузі.  Його завданням було  виводити з фінансової скрути військовий санаторій. Зміг. Дав можливість медичному закладу та його колективу нормально працювати.  Про свого колишнього керівника дуже добре відгукується колектив, який він очолював.

Сьогодні вручив контракт Ігорю Шиньковичу.  Попереду в нього – багато роботи.  Зокрема, вчора на профільній комісії обласної ради була озвучена інформація про низку серйозних порушень колишнім керівником Клінічного Центру інфекційних хвороб, який неодноразово розширював види економічної діяльності закладу, які не передбачені його Статутом  та й в принципі не притаманні комунальному некомерційному підприємству та медичному закладу. Як-от оптова і роздрібна торгівля різними видами палива; оптова торгівля фруктами й овочами; вирощування ягід, горіхів, інших плодових дерев і чагарників тощо.

Тому новому керівнику потрібно буде приводити діяльність Центру у відповідність до чинного законодавства. Впевнений, він справиться.

Громадськість неоднозначно прийняла таке призначення, як і колектив.

В соцмережах почалась дискусія. Зокрема про те, що новий очільник закінчив російський вуз. І що «сплавили» непокірного Матковського, щоб поставити особу, яка дозволить дерибанити дороговартісну землю, яка належить закладу.

На критику відгукнувся брат новопризначеного керівника екс-нардеп Андрій Шинькович. Ось що він повідомив:

- Брат з освітою Ленінградської військово-медичної академії. Але  після її закінчення  одразу повернувся працювати в Україну. Родом з Вінниці, закінчив 10 класів вінницької ЗОШ #33, працював в Вінницьких лікарнях. 10 років очолював санаторій Міністерства оборони України у Хмільнику.

Вивів цей санаторій із кризового стану. Там теж 86 га лісу. Жодного гектару не дав відчужити, хоча бажаючих було не мало. Стояв і стоїть на сторожі державного і комунального майна і землі. Друзі, це кращий варіант в цій ситуації. До попереднього керівника Матковського, його стосунків з обласною радою не мав і не має жодного відношення. Навіть не дав жодної оцінки його роботі, тому що політика - це справа тих, хто любить язиком тріпати і шукати ворогів там, де їх немає. А виривати з біографії окремі уривки - це настільки застаріла маніпуляція, що навіть не справило враження. Копніть по Хмільнику поїдьте і розпитайте працівників санаторію, подивіться яким він його прийняв і яким залишив, - радить екс-нардеп Андрій Шинькович.

Ну що ж, поживемо, побачимо.

Тетяна Квасюк