Вінничанка Ніколь Корбут перемогла на чемпіонаті світу з бальних танців серед юніорок до 14 років.

У активі дівчинки вже є перемога на Кубку України серед юніорок до 12 років та престижний розряд кандидата у майстри спорту. Тренери чемпіонки – Інна та Володимир Кравчуки, брат і сестра.

Тренери кажуть, що у Віннці завжди бракувало хлопчиків-бальників. А після пандемії та через війну їх складно знайти взагалі. Добре, що для дівчат проводяться змагання без партнера.

Володимир Кравчук розповів, що за останні роки ніхто із вінничан не вигравав світові змагання зі спортивних танців. Наші земляки лише доходили до фінальних етапів чемпіонатів світу.

Я очікував від Ніколь гарного виступу в Нідерландах, бо вона дуже талановита і працьовита, – сказав тренер.

Відкритий чемпіонат світу зі спортивних танців відбувався в нідерландському місті Ассен. Змагалися представники близько 20 країн. Серед них – Китай, Казахстан, Італія, Іспанія, США, Португалія, росія…

11-річна вінницька спортсменка боролася у категорії «соло». Вона каже, що це значно складніше. Бо, коли ти виходиш на паркет із партнером, допомагає підтримка, обмін енергією.

Дівчинка виступала у латиноамериканській програмі. Демонструвала свою майстерність у п’яти танцях. Це, зокрема, самба, румба, ча-ча-ча, джайв і пасодобль.
У її категорії змагалися 24 учасники із різних країн, серед яких був, навіть, один хлопчик.

Мене підбадьорювали, підтримували. Це допомогло перемогти. Хоча конкурентки були дуже сильні, чемпіонки своїх країн, — каже Ніколь.

Чемпіонка займається спортивними танцями вже вісім років. Любить пограти в футбол із татом Юрієм. Він – президент жіночого футбольного клубу вищої ліги «ЕМС-Поділля». Тітка Ніколь Тамара Карапетян була чемпіонкою світу та Європи з самбо, а нині підкорює із вихованцями світові вершини у тхеквондо (ВТФ).

Коли мене відвели на спортивні танці, тренерка гарантувала, що зробить мене, як мінімум, чемпіонкою Вінницької області. А вийшло набагато результативніше.
Ніколь мріє відкрити власний танцювальний клуб. Можливо, десь в іншій країні. Дівчинка має понад 200 тисяч підписників в «Інстаграмі», а відео її виступів збирають мільйони переглядів.

Зараз Ніколь готуватиметься до престижного світового фестивалю зі спортивних танців у Блекпулі (Англія) і збирається там перемогти. Він відбудеться в травні наступного року.
Але стати по-справжньому відомим у світі бальних танців можна лише у парі, а не у «соло».

Дочка ще рік — два виступатиме у категорії «соло». Далі будемо намагатися знайти для неї сильного партнера, — розповідає мама спортсменки Анна Карапетян.
Можливо її напарник сам відгукнеться?

Фелікс ЖАНІН