Агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) передало 100% корпоративних прав Вінницького авіаційного заводу до АТ «Мотор Січ». Як відомо, завод належав арештованому бізнесмену В’ячеславу Богуслаєву.

Як пише АРМА, відповідний договір управління підписано у середу 15 листопада.

«Передача зазначених корпоративних прав від АРМА до АТ «Мотор Січ» – це історія про настання невідворотної економічної відповідальності В’ячеслава Богуслаєва, власника авіазаводу та особи, якій інкриміновано колабораційну діяльність, пособництво державі-агресору та надання сприяння терористичній організації, — прокоментувала голова АРМА Олена Дума. – Встановлення контролю над корправами авіазаводу забезпечить його безперебійну роботу, поліпшить якість управління компанією і дозволить обом підприємствам працювати на оборонний сектор України до та після перемоги над нашим ворогом».
За даними АРМА, авіазавод тісно співпрацює з АТ «Мотор-Січ», виконуючи капітальні ремонти та модернізацію двигунів для гвинтокрилів.

Як ми уже повідомляли, 22 жовтня 2022 року Богуслаєв був затриманий СБУ за підозрою в колабораційній діяльності та пособництві державі-агресорці. 1 лютого 2023 року він отримав підозру в сприянні терористичній організації «днр».

Богуслаєв організував господарську діяльність Сніжнянського машинобудівного заводу ПАТ «Мотор Січ» на тимчасово окупованій території України в місті Сніжне Донецької області. А відтак «податки» та «митні платежі» сплачувалися на користь так званої «днр».

Документування злочинної діяльності фігуранта В’ячеслава Богуслаєва здійснюють працівники СБУ за оперативного супроводу Департаменту захисту інтересів суспільства та держави Нацполіції України.

19 травня 2023 року Шевченківський районний суд Києва продовжив запобіжний захід експрезиденту підприємства «Мотор Січ» В’ячеславу Богуслаєву.

16 липня Шевченківський районний суд Києва продовжив тримання під вартою без права внесення застави підозрюваному у держзраді експрезиденту компанії «Мотор Січ» В’ячеславу Богуслаєву до 9 вересня. У вересні той же суд продовжив арешт Богуслаєва.

Також Служба безпеки підозрює ексочільника АТ «Мотор Січ» у блокуванні постачання бойового гелікоптера на фронт. А ще журналісти «Схем» виявили, що українське підприємство «Мотор Січ» під керівництвом В’ячеслава Богуслаєва, продавало авіаційні двигуни підсанкційним компаніям з Ірану.

6 листопада 2022 року Нацкомісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) ухвалила рішення щодо забезпечення примусового відчуження у власність держави акцій «Мотор Січі».