Про це заявив міністр оборони Естонії Ханно Певкур, зазначивши при цьому, що така перевага є шляхом до успіху у війні, проте важливо розуміти, що в України ніколи не буде настільки багато солдатів на полі бою, як у Росії.

“Це означає, що українські військові мають бути краще оснащені, краще підготовлені і мати кращу мотивацію…. Це три ключові теми для перемоги і, можливо, формула перемоги в цій війні. Я щиро вірю, що ми не повинні зосереджуватися на тому, на що сподівається Росія”, – підкреслив він.

На його думку, ключове питання в тому, скільки озброєння союзники можуть надати Україні і скільки вона його може прийняти.

“Я також говорив, що українська армія є чемпіоном світу з комбінування різних зразків озброєння – у вас багато військової техніки, і ви маєте адаптуватися для її використання”, – сказав Певкур.

Він зазначив, що українська армія показує приклад адаптації та навчання використанню нового озброєння.

“Під час війни українська армія показала, що вона здатна адаптуватися… якщо порівняти українського солдата, навченого в західних країнах, з російським ув’язненим, то, очевидно, у вас якість підготовки краща”, – говорить він.