21 листопада  відбувся брифінг заступниці директорки Департаменту охорони здоров’я та реабілітації ОВА Тетяни Бондаренко

Про ситуацію в області з захворюванням на вірусний гепатит А від посадовців стало відомо, що надзвичайна регіональна ситуація із захворюваністю на гепатит А у Вінниці та області триває.

– Маємо 283 зафіксовані випадки захворювання на вірусний гепатит А, один пацієнт віком за 50 років знаходиться у реанімації, в лікарнях знаходяться 32 пацієнти, в тому числі  й 9 дітей. Загалом маємо 20% серед хворих саме дітей. І 90% випадків інфікування маємо у вінницькій міській територіальній громаді., – зазначила Тетяна Бондаренко.  – Всі проби і аналізи не дали змоги виявити джерела захворювання.  На жаль маємо плато захворювання останні 2 тижні. І 27 сімейних “вогнища”. Тому вакцинували вже більше 600 медпрацівників, дітей та членів родин, де є випадки захворювання.

Був певний спад у рівні захворюваності, але нині маємо по 3-4 нових випадки щодня. І більше 1500 проб води не дали позитивного результату на виявлення хвороби.

Тому не нехтуйте заходами безпеки. І будьте здорові.