Ось що читаємо у офіційному повідомленні:

«На Вінниччині затримали настоятеля храму Вінницької єпархії УПЦ (МП), який поширював пропаганду, виправдовуючи російську агресію та окупацію.

За його словами, він підтримував окремих лідерів терористичних організацій та виголошував образливі висловлювання про українських захисників та інші релігійні групи».

Але за цими куцими рядками криється цілий детектив. Отець Димитрій, коли почув підозру і зрозумів, що його викрили, втік із-під конвою, заховався у парку, звідти забіг до «Сільпо», яке розміщується у торговому центрі «Скай-парк». Заховався там серед перехожих. З торгового центру викликав таксі і помчав до вокзалу. Там придбав квиток і поїхав аж до Львова. Там вирішив у соратників переховатись. Але, напевно, священник, що діяв як колаборант і порушував закони України, та ще й додав собі терміну через втечу з-під варти, не знав, що живе в час технологічного прогресу. Тому втікача, після оголошення у розшук, затримали вже у Львові. Звідти доправили до суду.

Скажіть, якщо священник знає, що він нічого протизаконного не робив, не порушував, він буде вдаватися до втечі?

А те, що йому є що приховувати, показують давніші події. Ще в 2014-му році він закликав в храмі у Пултівцях, де служив, молитись за Путіна і заперечував існування України. До «33-го» звертались обурені парафіяни. Але тоді митрополит Симеон його за це звільнив. Він поїхав до росії, де пробув два роки. Вже під час війни. А потім, дивним чином, знову з’явився на Вінниччині, і його вже митрополит УПЦ (МП) Варсонофій призначив служити священником.

Про те, як він служив і його героями були зовсім не українські воїни, а Гіві та Моторола, розповіли оперативники, які робили обшуки і вилучали матеріали. Скажіть, що і як він міг нести парафіянам?! Як відспівував воїнів? А ви і далі проти заборони Московського патріархату?

Соломія Мальва