Моє звільнення впирається у землю 84 га. Всі звинувачення – надумані

Ось як прокоментував своє звільнення ескерівник Центру Ігор Матковський:

– Вся ця історія із моїм звільненням і ці надумані звинувачення насправді впираються у дорогоцінну землю, яка є на балансі закладу.

А той «білий шум», який наче за порухом чарівної палички піднявся навколо роботи Центру і конкретно мого імені, я вважаю, був спеціально скерований для створення негативного фону.

Наприклад, я пригадую телефонний дзвінок від одного із профільних заступників голови Вінницької облради. Він поцікавився — ні, не роботою Центру, не нашими проблемами, а одним-єдиним питанням: чия в нас земля і скільки її? Тоді, три роки тому, вона була в оперативному управлінні психлікарні №2.

Скажу стосовно мастил, щодо реалізації яких мені навішали несусвітніх звинувачень. У рф відповідними службами в перші дні війни була конфіскована олива, тобто сировина для виробництва мастила, а не паливно-мастильні матеріали. У середині 2022 року ця олива була передана на баланс Центру за усіма законними процедурами. З дозволу профільного департаменту олива була реалізована, і за рахунок отриманих коштів була оплачена половина вартості комп’ютерного томографа (КТ). Друга половина була оплачена коштами, заробленими Центром інфекційних хвороб по різних пакетах Національної служби здоров’я України.

Отже, двома платіжними операціями з коштів за оливу 8,5 млн грн було переведено за КТ, і 1,7 млн грн було сплачено податків у державу.

Економічна діяльність Центру здійснювалась в рамках Статуту, затвердженого Вінницькою обласною радою. Жодного незаконного кроку зроблено не було! Проведений аудит ніяких порушень не виявив. Все!

- А зараз скільки землі у Центру інфекційних хвороб?

- Є кілька ділянок. Землі сільськогосподарського призначення — близько 52 га, інші ділянки під будівлями та поряд — майже 32 га.

- Чи будете ви судитись за поновлення на посаді?

- Ні, я не хочу витрачати своє життя на такий непотріб! У вересні 2023 року в зв’язку із закінченням контракту мене було звільнено. Хоча пан Соколовий у присутності пана Борзова обіцяв особисто мені, що якщо після перевірок все буде гаразд, він переукладе зі мною контракт. Попри обіцянки Вячеслава Соколового особисто мені, Сергію Борзову та колективу Центру щодо перепідписання контракту зі мною після перевірок — 17.11.2023 було призначено зовнішню особу. Оцінювати дії обласної ради не буду — це росіянське дно.

Поки що я не працюю. Якщо буде руйнуватись те, що було створено у Центрі, то, погодьтесь, не кожна людина може це витримати.

Для Вінниччини я працював з 17.10.1984 по 22.09.2023 року. І на всіх посадах (санітар, медбрат, фельдшер, солдат, сержант, лікар, асистент кафедри, керівник) завжди керувався інтересами пацієнта, колективу, громади, регіону та України.

У клінічному Центрі інфекційних хвороб я працював з моменту створення, з 10.12.2002 заступником, а з 16.09.2006 по 22.09.2023 — керівником. Мені не соромно за свою 20-річну бездоганну роботу перед командою Центру, перед пацієнтами, громадою і перед всіма гілками влади. Щиро вдячний команді Центру і особисто Галині Мохній. Ви унікальні, вільні, креативні, інтелектуальні професіонали!

Народний депутат Ірина Борзова, обласна військова адміністрація і особисто Сергій Борзов та профільний департамент ОВА і особисто Ольга Задорожна — вдячний вам за можливість працювати на Україну і для українців!

Ірина КАРМАЗІНА
Тетяна Квасюк