Бо всі квитки на її  концерту в оперному театрі Львову  при місткості будівлі в 1000 осіб вже розпродано і очікується аншлаг.

Який може не відбутись за блокування і зриву концерту…

Тому в останній день зими із журналістами в Прес-клубі Львова зустрівся  продюсер  співачки – вінничанин Олег Збаращук та не менш відомий волонтер Юрій Тира, якого також вважають «вінничанином» після одруження із Місс Вінниця – Лілією Поліщук та активною співпрацею із волонтерами Вінниці.

Хто ж і чому із націоналістів має претензії ДО Ірини Білик?

Після того, як координатор організації ОУН Антон Петрівський заявив про намір привести активістів під будівлю Оперного театру, менеджмент артистки пояснив багато цікавих речей на прес-конференції 28-го лютого.

Про чоловіка із Росії…

– У Іри є офіційний чоловік Аслан Ахмадов, який є громадянином РФ. Так вийшло, як і у багатьох десятків або сотень тисяч українців. Вони виховують спільного сина. Звичайно, Аслан періодично прилітає до Іри в Київ, Іра час від часу відвідує чоловіка у Москві. Їхній шлюб був оформлений у Києві, про це говорить штамп у паспорті. Влітку Іра з чоловіком була на концерті Філіпа Кіркорова, сиділа в 49 ряду, на 38 місці як глядач”, – розповів Олег Збаращук. При цьому менеджер зробив акцент на розумінні артисткою відповідальності, яка покладається на неї як на публічну особу. Збаращук зізнався, що постійно отримує дзвінки з Росії із запрошеннями для Білик відвідати той чи інший телевізійний канал, дати інтерв’ю або виступити з концертом. Варто врахувати той факт, що подібних випадків з 2014 року зафіксовано не було.

“Саме тому влітку 2017 року вона не виступила на сцені з Кіркоровим, хоча він дуже її про це просив”, – додав він.

  

Чи має Білик  сказати «Крим – це Україна!» «Росія – окупант!»? 

– Чому взагалі так відбувається у нашій країні, коли від людей вимагають сказати щось? Якщо Ірина Білик не їздила з концертами ні в Росію, ні в Крим, чому вона повинна це спростовувати? На моїй совісті і совісті моєї команди 244 автомобіля, відправлених у зону АТО, називайте це як хочете, це війна. Ми б із задоволенням цим не займалися, але чому ніхто не замислюється, на чиї гроші куплено ці автомобілі? Чому деякі люди скромно кожен день допомагають нашій армії, роблять це не для понтів, не для преси, а потім хтось щось вимагає доводити?” – звернувся до активістів український волонтер Юрій Тира, який допомагає українським військоНещодавно на особистій сторінці в Facebook Ірина Білик звернулася до своїх фанів з вдячністю за допомогу дітям, чиї батьки загинули в зоні АТО. Як виявилося, прийшовши на концерти всеукраїнського туру артистки, кожен слухач автоматично допомагає зібрати кошти і підтримати маленьких українців.вим разом з Іриною Білик, Студією “95 Квартал” та іншими артистами-волонтерами.

 

Що кажуть АТОВці на передку про Білик?

– Наш підрозділ існує виключно завдяки волонтерській діяльності. Тільки деякі люди роблять це для Facebook, а інші тому що розуміють, що це потрібно. Це я до того, що концерт Ірини Білик у Львові хочуть заблокувати. Дивна ситуація. Блокування людей, які налаштовані на нашу перемогу, які нам допомагають… Виходить, ми самі їх відштовхуємо. Буквально днями я у Іри запитав, чому вона ніде не публікує фото, як їздить до госпіталів , до поранених. Вона подивилася на мене як на ідіота”,– розповів у своєму відеозверненні з Авдіївки український боєць з позивним “Санта”, командир окремого однойменного підрозділу.

 

Чи всі націоналісти у Львові не люблять Білик?   

Ні одна організація проти того, щоб Білик давала концерти, якщо вона не виконає наші вимоги. Просто я один з тих, хто ретранслює думку інших”, – зазначив у своєму коментарі    ” Антон Петрівський  із ОУН.

–  Національний корпус Львівщини до цього відношення не має і блокувати концерт або пікетувати Оперний театр ми не будемо. До співачки дійсно було суперечливе ставлення, після оголошення її концерту у Львові ми для себе ситуацію вивчили, побачили її проукраїнську позицію і наша вимога – озвучити цю позицію публічно – була виконана. Олег же від її імені говорив на прес-конференції. Зрозумійте, ми не однобоко блокуємо ті чи інші заходи у Львові, ми хочемо підняти свідомість тих артистів, які в певний момент мали необережність вчинити неправильно. Якщо вони це розуміють, озвучують і далі допомагають українській справі, як в цій ситуації, то всі питання до таких артистів знімаються”, – наголосив начальник штабу Національного корпусу у Львові Святослав Сірий.

Так само не мають питань до співачки і в “Правому секторі”.

“Правий сектор” до цього відношення не має. Мені здається, немає нічого такого, коли людині пропонують публічно висловити свою позицію. Для людини з правильною громадянською позицією це ніколи не буде проблемою. Що стосується Ірини Білик, вчора відбулася прес-конференція з її менеджером, на якій була озвучена позиція співачки. У цій ситуації я не бачу ніяких проблем”, – додав керівник Правого сектора Львівщини Тарас (Хаммер) Бобанич.

 

Цікаво, що вже 12-го березня Ірина Білик планує провести свій концерт у Вінниці в рамках туру «Без гриму. Найкраще. Про кохання”. Загалом Білик з 1 лютого по 13 квітня 2018 року планує дати  35 концертів по всій Україні. Її тур стартував у Сумах і має  завершитись трьома виступами в київському Палаці Україна.

В рамках туру Білик також планує виступити в Одесі 19 березня, де  влітку  2017-го  року активісти зірвали концерт артистки   через виступи Білик в Росії.