Ось що розповіла  заступниця міністра юстиції України Олена Висоцька:

“Буде розрахована кількість військовополонених, яку зможемо утримувати. Зараз не можу сказати точно цифру. Вона коливатиметься від 300-400 осіб. На жаль, немає часу, щоб повноцінно підготувати табір, і лише потім ввозити військовополонених. Усі ці роботи проводять паралельно. Найближчі тижні можна прогнозувати уже перших військовополонених”, — розповіла Висоцька.

Наразі йде навчання персоналу табору для того, щоб кожен розумів відповідальність та знав норми Женевської конвенції, які регламентують порядок поводження з військовополоненими. Засуджених, які перебували у колонії, розподілили в інші виправні установи, де вони продовжать відбувати покарання.

“Останні два тижні займалися їхнім переведенням: юридично та конвоюванням. Площа для того, щоб організовувався табір, уже звільняється”, — зазначила посадовиця.

Потреба нового табору виникла у зв’язку зі збільшенням кількості військовополонених росіян. РФ блокує, або відкладає заплановані обміни. За словами заступниці, для повного облаштування колонії під табір необхідно приблизно 30 мільйонів гривень, але це попередні розрахунки.

Колонія на Вінниччини стане другою в Україні, яку реорганізують у табір для військовополонених росіян. Перший такий заклад зробили на базі Миколаївської виправної колонії №50 на Львівщині.

Нагадаємо, на початку листопада стало відомо, що кабінет міністрів виділив понад три мільйони гривень на перепрофілювання колонії у Вінницькій області на табір для полонених.

Наші журналісти вислухали сповіді українських військовополонених і про жали їхнього утримання в рф.

Не просто людям сприйняти ось такі парадокси.