Взагалі – то, політогоги та аналітики висловлюють здивування через присутність російського диктатора на саміті навіть в онлайн форматі. Чи не означає це, що окремі керівники двадцятки почали шукати спосіб виправдати російську агресію проти України. Адже брехня лідера країни-спонсора тероризму, висловлена з такого майданчика, сприйматиметься за чисту монету.

В той час, коли дві країни-члени ЄС уже відкрито грають на боці окупанта, а в ще одній на поточних виборах перемагають проросійські політики, така увага до директора Кремля дійсно викликає тривогу.

Однак, заради об’єктивності Президентка Європейської Комісії Урсула фон дер Ляєн на саміті G20 звернулася до російського диктатора Володимира Путіна і звинуватила його у спробі знищити Україну.

Про це повідомляється на сторінці Єврокомісії.

Спочатку вона звернулася до прем’єр-міністра Індії Нарендри Моді та наголосила на тому, що світ продовжує переживати безліч криз і став свідком ескалації руйнувань і війн, а також кричущого заперечення наявного глобального порядку й архітектури світу.

Далі вона вже звернулася до Путіна, звинуватила його у спробі знищення суверенної держави Україна, а також у спробі викликати регіональну нестабільність.

"Якщо Росія перестане воювати, війна закінчена", - сказала Урсула фон дер Ляєн.

Нагадаємо, що виступаючи по відеозв'язку на саміті G20, глава Кремля не зміг обійти тему війни в Україні, яку розв'язала РФ. Він цинічно заявив, що слід "думати, як припинити цю трагедію".

"Військові дії - це завжди трагедія конкретних людей, конкретних сімей, і країни в цілому. Безумовно, ми повинні думати про те, як припинити цю трагедію. До речі, Росія ніколи не відмовлялася від мирних переговорів з Україною", - видав чергову порцію абсурду Путін.

"Мирні переговори" у розумінні Путіна та його соратників, воєнних злочинців, це капітуляція України. Це - знищення суверенної держави та колонізація українських земель з штучним голодомором, новими гулагами та геноцидом української нації.

Яка адекватна людина у світі погодиться на такі "мирні переговори"? - Запитує Президент України Володимир Зеленський?