Всього спритні ділки встигли збути понад 50 тонн бензину. Відомо, що ініціатором схеми став один із командирів частини. Як уточнили у військовій прокуратурі Центрального регіону, ідеться у військову частину ЗСУ, дислоковану в місті Бердичів.

– Усе це відбувалось із серпня минулого року, повідомили у прес-службі СБУ ну Житомирській області. – Військові підробляли документи на списання пального. Згідно із ними цей бензин начебто вже був використаний військовою технікою у зоні проведення АТО та під час тренувань на полігонах. Фіктивно списане пальне чоловіки вивозили з військової частини у 200 літрових бочках і продавали фермерам у Житомирській та Вінницькій областях.

Під час одного з таких продажів аферистів і затримали співробітники СБУ. Зірвана оборудка мала дати чималий зиск, адже молодики відразу хотіли збути 4 тонни пального. У середньому за літр брали по 20 гривень. Під час обшуків, проведених на Житомирщині, Вінниччині та за місцем дислокації підрозділів військових частин, співробітники СБУ вилучили документи та чорнові записи, які підтверджують незаконне списання та реалізацію паливно-мастильних матеріалів. Військовим загрожує від 10 до 15 років тюрми. Погодьтесь, чималий термін. Такий лише за вбивство дають….

Віталіна Володимирова