Як відомо, у нас новопризначених керівників, особливо силових структур, одразу характеризують серед населення та у коридорах влади.

Новопризначеного головного поліцейського Ю. Пархоменка охарактеризували так – закритий і про нього майже нічого у нас не знають.

Так ось, Юрій Пархоменко детально розповів  журналістам свою біографію. Основні віхи – народився на Сумщині, батько все життя працював у правоохороних органах, сестра також працює у поліції. Тому вибір правоохоронної академії був цілеспрямованим. Закінчивши Київську академію внутрішніх справ, став слідчим. Довгий час екс-керівник Міграційної служби України був на оперативній роботі, у підрозділах внутрішньої безпеки поліції, мабуть тому і така методика роботи – менше слів, більше діла. Але, на посаді керівника обласної поліції, безумовно, що потрібна комунікація.

Начальник поліції Вінниччини наголосив, що основні його пріоритети – реагування на кожне повідомлення та допомога людям, так що звертайтесь.

Обіцяє бій і бандформуванням та наркобаронам. Побачимо.

Про результати повідомлятимем.

– За один день було виявлено і конфісковано контрафакту  – сфальшованого спиртного та контрабандних цигарок стільки, як не було до цього за рік, – наголосив керівник, називаючи вражаючі цифри конфіскованих «лівих брендів» спиртного – 15 тонн алкогольних напоїв, 8 тонн спирту, 52000 пачок тютюнових виробів.

Тому ми запитали – чому так? Тому що попереднє керівництво «кришувало» ці напрямки, існували «договорняки» з місцевими контрабандистами? Адже контрабандні потоки, підпільні розливайки, це не разова акція?

Юрій Пархоменко проявив «корпоративну етику», не став «гнати» на попередників, а навпаки похвалив роботу попередника Івана Іщенка і підкреслив, що Вінницьке обласне управління було в числі перших за показниками в Україні.

А за роботою поліцейських офіцерів громади – першим. (див. відео відповіді на запитання «33-го») .

Ще Юрій Пархоменко наголосив, що Могилів – Подільський район, враховуючи, що там кордон, митниця і ризики контрабандних схем, не очолюватиме місцевий поліцейський. Бо він просто не витримає того шаленного тиску, який на нього чинитимуть.

А ось для Вінниці, на його думку, краще місцеві.

Саме з таких мотивів і прокоментував повернення з Житомира колишнього керівника поліціі м. Вінниці Сергія Синявського.

Чи виправдає це надії – побачимо. Тому, що не всі громадські активісти схвалюють такі повернення.

Запитали ми і про церкву, яка розміщена на території управління, як ви і просили, шановні читачі.

Детальніше про це – у середу в газеті «33-й канал».

Тетяна Редько