На Вінниччині запустили проєкт з розвитку ветеранського мікробізнесу. Так місцеві ветерани та їхні родини зможуть пройти безоплатне навчання з основ ведення бізнесу та отримати по 100 000 грн на відкриття або розвиток власної справи. Загальний бюджет грантів — 1 млн гривень. Проєкт реалізує ГО «Соціальний Центр Вінниччини» спільно з Українським   ветеранським   фондом Мінветеранів за підтримки  БО «БФ «МХП — Громаді» .

У проєкті можуть взяти участь ветерани та їхні родини, а також сім’ї загиблих захисників та захисниць з Вінниччини. Кожен охочий зможе доєднатися до онлайн-навчання, а 10 з учасників — отримають фінансування бізнес-ініціативи у розмірі до 100 000 грн.

«Вже півтора року спільно з Фондом “МХП — Громаді” ми допомагаємо військовим на фронті. Час йде, захисники й захисниці починають повертатись. За різних обставин: хтось із набутою інвалідністю, дехто для догляду за батьками, причини різні. Розуміємо, що відкриття бізнесу — не панацея від усіх викликів, які виникають у ветеранів після повернення із фронту. Але це один із інструментів для їх реінтеграції у  цивільне життя. Крім підтримки ветеранів, проєкт ще й дозволить створити нові робочі місця в громадах і підсилити економіку в регіоні», — зазначила Мар’яна Нарожна, керівниця проєкту, депутатка обласної ради, яка представляє ГО «Соціальний центр Вінниччини».

«Наше завдання — створити умови для адаптації ветеранів у цивільному житті. Працюємо, щоб після повернення додому вони мали знання, ресурси та підтримку на розвиток власної справи. Проєкт триватиме 2,5 місяці. За цей час учасники пройдуть навчання з основ ведення бізнесу, відвідають успішне підприємство, розроблять власний бізнес-план. Десять найкращих бізнес-ідей отримають фінансування на втілення у розмірі 100 000 грн», — Володимир Панченко, керівник відділу національних проєктів Фонду «МХП-Громаді».

Крім цього, для всіх учасників працюватиме онлайн-платформа, де можна організувати навчання, отримати цілодобовий доступ до корисних матеріалів та стати частиною спільноти ветеранів-підприємців з Вінниччини.

Згодом на платформі буде інтерактивна мапа ветеранських бізнесів, що допоможе популяризувати їх серед місцевих жителів.

Також за бажанням учасники отримають особисту менторську консультацію з бізнес-експертом та зможуть відвідати крафтове виробництво переможця конкурсу бізнес-ініціатив «Роби Своє» від БФ «МХП — Громаді». Поїздка дасть можливість майбутньому ветерану-підприємцю побачити на прикладі, як розвивати власну справу за допомогою отриманих знань та фінансування.

Реєструйтеся до 27 листопада, щоб взяти участь: https://forms.gle/48MBKiKSYv9B766M9

Фонд «МХП-Громаді» є партнером проєкту  «Підтримка мікропідприємництва ветеранів війни та їхніх родин: від ідеї до реалізації на Вінниччині», який було виграно ГО «Соціальний центр Вінниччини». Грантодавець: «Український ветеранський фонд». «МХП-Громаді» – надає кошти на грантування переможців.