Адже попереду весняно-літній туристичний сезон, маса народу збирається у відпустки, на канікули та на заробітки по всьому світу… І без паспорта нікуди!

Тому вінничанин Андрій З., що став одним із перших гостей ДП “Документ” у Вінниці повідомив ось такі подробиці про подвійні чи, навіть, потрійні тарифи на паспорти для «багатих і ледачих»:

– Закордонний біометричний паспорт можна оформити за ціною в 1408 грн. за звичайний і 1663 грн. за терміновий. Тут навіть не хочу коментувати, але людей було достатньо і це говорить про те, що цей сервіс користується популярністю, – зазначив Андрій. – Дуже світле і приємне приміщення. Жінки, які тут працюють схожі на стюардес. Не міг позбутися відчуття ніби знаходжусь в салоні літака компанії МАУ. Є дитячий куточок, питна вода і достатньо багато сидячих місць для очікування черги.

Водночас, згідно офіційної інформації з сайту ДП “Документ” https://goo.gl/wk2aS1

Оновлений «Паспортний сервіс» у Вінниці в перший день своєї роботи оформив 160 закордонних паспортів та дві ID-картки

У Вінниці в ТЦ «Sky Park» 5 березня запрацював оновлений центр обслуговування громадян «Паспортний сервіс». Церемонію його відкриття провели заступник Вінницької обласної державної адміністрації Олександр Крученюк, начальник управління Державної міграційної служби України у Вінницькій області Борис Наливайко та начальник департаменту державного підприємства «Документ» Ольга Соколова. Цю подію широко висвітлювали центральні та місцеві засоби масової інформації.

Жвавий інтерес громадськості та ЗМІ до оновленого центру очільник вінницької міграційної служби Борис Наливайко пояснив тим, що кількість людей, бажаючих зробити собі закордонні біометричні паспорти щороку неухильно зростає. Так у 2016 році цей документ для виїзду за кордон зробило 57 тисяч вінничан, а минулого – вже 125 тисяч. «Наплив величезний, – каже він. – Новий офіс дозволить нам позбутись черг. Але це ще не все. У планах до кінця року об’єднати усі територіальні підрозділи в один центр надання послуг. Це буде максимально зручно для громадян».

Крім містян велику зацікавленість у створенні й функціонуванні «Паспортного сервісу», де люди вільно можуть оформити паспортні та інші документи, виявляє й місцева влада. Заступник губернатора Олександр Крученюк під час своєї промови наголосив, що в результаті діяльності підрозділів ДМС та старого центру ДП «Документ» торік до бюджету області у вигляді зборів та податків надійшло щонайменше 22 мільйони гривень. Звісно, відкритий у місті новий центр суттєво збільшить цей показник.

У перший день своєї роботи вінницький «Паспортний сервіс» оформив 160 закордонних паспортів та дві ID-картки. Журналісти, присутні на урочистостях, почули від клієнтів лише позитивні відгуки. Зокрема, вінничани оцінили швидкість самого процесу оформлення – 15-20 хвилин на особу, зрозумілість й простоту цієї процедури, наявність вільного WI-FI. А ті, хто завітав до центру з дітьми – облаштований підприємством ігровий майданчик.

«Паспортний сервіс» знаходиться у центрі міста, на вулиці Соборній, 24 й працює у будні з 9:00 по 18:00 (без перерви на обід), у суботу з 9:00 по 13:00.

А ось відгуки на відкриття нового паспортного сервісу в соціальних мережах від вінничан:

Roman K. Ціни – помножити на 3! Ось вам і оренда в центрі… Це законно?

Andriy K. Так це ж аваківська контора

Oksana P Чому такий дорогий терміновий паспорт??? Вдвічі??? Я тиждень тому здавала документи на Пирогова, дорослий і дитячий термінові обійшлися в 1660 грн.

Natalia A. Звичайно, такі посeрeдницькі контори будуть зараз процвітати, аджe офіційно чeрeз сайт я вчора нe могла записатись ні в жодeн цeнтр просто в чeргу на отримання паспорту! Цe жeсть!

Oksana P. Це триндець))) 400 грн послуги підприємства, 400 – благодійний страховий поліс… що воно таке, до речі? Сумніваюсь, що там стоятимуть черги. Якщо індивідуальна ситуація І термінове, то Ок, хай вже з ним, з грошима- все має свою ціну. А якщо сім’ї, приміром, із 4 чоловік потрібні термінові паспорти? 7 тисяч грн хрясь і нема/?Та не питання – кожний обирає собі до душі й гаманця. Хай буде альтернатива дмс, тому що там теж можу написати цілий лонгрід, як я намагалася тиждень щоночі, рівно опівночі зареєструватися у них на сайті в ел черзі. То ще те випробування для нервів і фантазії. Можливо, треба було враховувати фазу Місяця, ретроградний чи директний рух планет, знати спеціальні замовляння й принести жертву

Андрій З. Я заходив до них у вересні минулого року, коли вони були біля “Локомотиву”. Ціна за послуги була 400 гривень + ціна закордонного паспорту. Але суть в тому, що людей там багато і у вересні була черга до кінця дня. Тут ще більше ціна і люди всеодно є. Це враховуючи те, що черги вже суттєво менші і є реєстрація на сайті Державної Міграційної Служби і черга тепер електронна з талончиками, так не все так чітко, звісно, але тим не менш. Коротше кажучи, я теж не розумію тих людей, думаю їм просто лінь розбиратись в питанні.

А ви готові платити такі ціни за паспорт чи почекаєте по державних тарифах 2 місяці на свій паспорт-безвіз?