Ми відзначаємо урочисту річницю Голодомору тим, що хоробрий народ України продовжує боронити свою свободу та суверенітет України від жорстокої загарбницької війни Росії. Дев’яносто років тому нелюдська політика Йосипа Сталіна та радянського режиму створила “голодну смерть”. Мільйони українців — чоловіків, жінок і дітей — постраждали і померли від голоду в 1932-1933 роках через штучний голод. Сталін та його режим систематично захоплювали українське зерно та ферми та перевозили українське зерно в інші частини СРСР як тактику придушення української національної ідентичності”.

Байден також наголосив, що сьогодні українська сільськогосподарська інфраструктура знову стає мішенню: цього разу її здійснює Володимир Путін прагнучи підкорити та захопити владу.

За словами президента США, російські війська прагнуть знищити економіку та незалежність України, навмисно псуючи поля та знищуючи українські зерносховища та порти.

Він також зазначив, що це не просто атака на економічну безпеку України, це цинічна атака на продовольчу безпеку всюди: “Путін завдає шкоди найуразливішим громадам світу заради прибутку Росії”.

“У цю річницю ми згадуємо та вшановуємо всіх хто в минулому і зараз витримали такі труднощі та продовжує боротися проти тиранії. Ми також знову зобов’язуємося запобігати стражданням, захищати фундаментальні свободи та реагувати на порушення прав людини, коли б і де б вони не відбувалися. Ми у єдності з Україною”.