Голова громадського об‘єднання Валерій Коровій, народні депутати Лариса Білозір, Геннадій Вацак, Микола Кучер та керівник Вінницького міського осередку Сергій Кудлаєнко відзначили найкреативніших працівників соціальної сфери Вінниччини.

На Вінниччині майже сто тисяч бюджетників: 40 тисяч — освітян, 30 тисяч — медиків, по 10 тисяч — працівників культури та спорту, а ще соціальні працівники. Це ті люди, від яких сьогодні залежить міцний тил. Вони навчають дітей та молодь, лікують скалічених війною переселенців та військових, дбають про їхні сім’ї. Тому у ГО «Ми — вінничани» спільно з партнерами — народними депутатами Миколою Кучером, Ларисою Біло­зір, Геннадієм Вацаком вирішили підтримати іні­ці­ативних, талановитих педагогів, ліка­рів, музикантів, жур­на­ліс­тів, юристів, пош­тарів та арти­стів. Конкурс мі­нігрантів «Професійне зростання» був спрямований саме для їх­нього особистісного розвитку, — від­значив голова громадського об’єд­нання «Ми — він­ничани» Вале­рій Коровій.

Так, в рамках про­єкту мінігрантів «Про­фесійне зростання» організатори конкурсу отримали понад 600 заявок з усіх громад Вінниччини. Конкурсна комісія обрала 160 переможців, які отримали до 10 тис. грн на професійне зростання.

У Вінниці перемогу присвятила воїнам

Нагородження переможців конкурсу «Професійне зростання» у Вінниці відбулося в краєзнавчому музеї.

Голова Вінницького міського осередку «Ми — вінничани» Сергій Кудлаєнко відзначив, що з початку війни громадське об’єднання допомагає військовим, переселенцям, співпрацює з лікарнями та волонтерами. А завдяки конкурсу мінігрантів, вдалося підтримати і соціальних працівників Вінниці, більше 40 з них отримали кошти на свій професійний розвиток.

Сергій Кудлаєнко привітав конкурсантів у Вінниці

Могилів-Подільський вразив своїми талантами

Однією з найяскравіших презентацій проєкту став виступ дітей з Яришівської громади. Їхня хореограф переїхала сюди із Бахмута і відкрила танцювальну студію. Анна Корж вирішила взяти участь у конкурсі, щоб придбати для студії потужну музичну колонку та хореографічні станки.

Цікаві ідеї були і місцевих вчителів. Так, вчителька Городківського ліцею №1 Оксана Герасимчук виграла грант на відкриття фотошколи. А вчителька Піщанського ліцею Галина Дашко грантові кошти витратить на преміум-доступ до онлайн-курсів з вивчення іноземної мови. Своїм саморозвитком наполегливо займається і мама в декреті Юлія Озімовська. Завдяки конкурсу вона отримала можливість оплатити цікаві їй курси майстерності.

… у Могилеві

Переможців привітав народний депутат України Геннадій Вацак. Він відзначив професійність усіх учасників і побажав не зупинятися на шляху до самовдосконалення навіть у такі нелегкі часи.

Шпиків об’єднав завзятих

Тут переможців конкурсу разом з головою ГО «Ми — вінничани» Валерієм Коровієм вітала народна депутатка України Лариса Білозір. Вона відзначила, що всі ці проєкти сьогодні реалізуються завдяки нашим хлопцям і дівчатам, які боронять сьогодні фронт і дають нам можливість розвиватися.

– Цей проєкт і для дітей військових та їхніх родини, тому що війна торкнулася кожної родини у кожній громаді. Самі військові наголошують на тому, що вони воюють за те, щоб їхні діти, рідні, земляки могли навчатися, розвиватися. А сьогодні завдяки цьому проєкту вдасться підтримати школи, медзаклади, мистецьку та журналістські колективи. Таким чином вдасться дещо покращити соціальну галузь Вінниччини, — впевнена Лариса Білозір.

Так, серед понад 20 мі­ні­грантів переможців, які отримали сертифікати у Шпикові, багато дійсно цікавих ідей.

Команда ГО «Ми – Вінничани» та Лариса Білозір у Шпикові

Наприклад, Ольга Моседз — заступник редактора газети «Наше Придністров’я» виграла сертифікат на 10000 грн для створення електронної версії газети. Ольга Войтова — завідувач Мурованокуриловецького бюро правничої допомоги — завдяки гранту від ГО «Ми — вінничани» зможе оплатити курси з військового права. Катерина Євчук — директор Будинка дитячої та юнацької творчості Мурованокуриловецької громади для свого розвитку та для вихованців придбає швейні машинки. Вікторія Куцулим — фахівець з публічних закупівель «Центру надання соціальних послуг» завдяки гранту оплатить підписку на портал «Радник публічних закупівель». Володимир Мординський з «Чернівецького ліцею №2» за виграний сертифікат придбає музичні інструменти.

Нота — це наша зброя, — такий девіз сьогодні й у Віталія Костельного

Вчитель Чернівецької мистецької школи також придбає музичні інструменти. А Наталя Воронюк для себе і для Центру культури та дозвілля придбала мікрофони і стійки. Олександра Палій — вчителька Руданської гімназії Шаргородської міської ради — мріє про унікальне обладнання для кулінарії. Олена Кузь вчитель-логопед з Шаргородського закладу дошкільної освіти для особистого розвитку зможе пройти дороговартісні професійні курси. Наталя Браславець, викладачка Шаргородської школи мистецтв ім.М.Леонтовича, придбала мік­шер­ний пульт. У Людмили Залізняк з Рахнівсько-Лісового ліцею запит відповідає нинішній ситуації в країні — це пневматична гвинтівка.

Калинівські вчителі вдосконалюються заради дітей

Тут серед 20 найкращих проєктів голова громадського об’єднання «Ми — вінничани» Валерій Коровій відзначив пастора Олександра Репала. Як повідомив священнослужитель, їхня церква «Жатва» стала прихистком для сотень переселенців. Сюди досі часто звертаються люди за звичними, здавалося б, потребами. Випити теплого чаю чи кави, поспілкуватись та почути добре слово — це маленька радість для багатьох приїжджих. Тому пастор подав грант на придбання декількох кулерів, щоб у парафіян не було дефіциту чистої та якісної води.

А от ГО «Візард» отримало 10 тис. грн на облаштування сучасного та комфортного простору для молоді. Про дозвілля молодого покоління турбуються і у Махнівці. Заступник директора місцевого ЦПМСД Олена Іванчук виграний грант вирішила витрати на облаштування простору для відпочинку.

Серед переможців багато вчителів з Калинівської, Козятинської, Хмі­льницької громад. Педагоги свій розвиток бачать разом із колективами та своїми учнями. Керівник «Український Альянс» Микола Філонов подякував освітянам, бібліотекарям, вихователям та культорганізаторам за цікаві проєкти і закликав брати участь у наступних конкурсах.

«Фронт стоїть, щоб змінювався тил», — такий основний меседж заходу в Ладижині

Тут до привітання переможців конкурсу доєднався народний депутат України Микола Кучер. Він наголосив, що всі ці проєкти сьогодні реалізуються завдяки нашим хлопцям і дівчатам, які боронять сьогодні нашу державу:

– Для мене цей захід — це неймовірна можливість поспілкуватися з земляками. Радий привітати переможців конкурсу «Професійне зростання» від громадського об'єднання «Ми — вінничани» та висловити щиру вдячність учасникам за їхній внесок.

21 переможець з нашого округу отримають по 10 тис. гривень для реалізації своїх ідей, спрямованих на розвиток культурної, соціальної чи освітньої сфер своїх громад. Бо навіть у цей важкий час, коли увага зосереджена на обороні країни, конкурси подібного роду надають можливість підтримати соціальні ініціативи.

Так, серед переможців: «Бершадський інклюзивно-ресурсний центр» – потрібні гроші на тварин та мешканців акваріума; Бершадська дитяча музична школа – оновлення нотної бібліотеки; Маньківський сіль­ський будинок культури – мікшерний пульт; Джулинський ліцей та ясла-садок – меблі для укриття; Ободівський ліцей – музична апаратура; Ободівський краєзнавчий музей – стенди зі світлинами загиблих; Ганна Пелешенко виграла гроші на облаштування недільної школи; Тростянецька дитяча музична школа – облаштування концертної зали; дитсадок «Ромашка» – стіл для пісочної терапії; дитсадок «Сонечко» – ігровий майданчик; Центр культури та дозвілля – придбання лялькового театру; Соболівська опорна школа – підписка на періодичні видання; Метанівський будинок культури – створення історичного музею.

Бджільнянська школа виграла два гранти: на лабораторний посуд, хімічні реактиви та на онлайн-курси «Військове право». Професійне зростання — зброя для успішної роботи Віти Андрущак з Джуринської ТГ. Вона як заступник директора Деребчинського ліцею потребує курсів з публічних закупівель.

У Липовець з'їхалися найталановитіші

Це був дійсно неперевершений захід, бо тут зібралися найкреативніші та найбільш вмонтовані на професійний ріст фахівців з великого Вінницького району. Олена Шаталюк та Наталя Франчук виграли гранти на курси «Нейрогафіки». Альона Олійник та Оксана Мельниченко завдяки конкурсу «Професійне зростання» вдосконалюються у психології.

Оксана Мельниченко – одна з щасливих переможнець

Лікар-офтальмолог зі Стрижавки свій грант витратить на навчальний курс «Базова оптометрія». Яна Сладковська із Жмеринки виграні 10 тис. грн вирішила витратити на крафтові футболки для гуртка дитячого телебачення. А от Ольга Шведюк з Луко-Мелешківської громади грант розділить зі своїми колежанками — на спільну фотосесію.

Із такими амбітними та креативними вчителями, лікарями, артистами навіть із невеликих сіл та містечок ми можемо розраховувати на розвиток Вінниччини.

Цей конкурс продемонстрував великий запит на професійний розвиток. Люди хочуть зростати у професії, підвищувати особисту свідомість, розвивати свої колективи. Навіть у такі важкі часи для нашої держави, коли усі сили і засоби для фронту, потрібно знаходити ресурси для тих, хто тримає життя в тилу. Тому запевняю, що конкурс «Професійне зростання» буде продовжуватися і запрошуємо до участь усіх натхненних патріотів України та нашого регіону, — закликав Валерій Коровій.

Людмила ПОЛІЩУК